Hári József még kertvárosi képviselő, azonban már néhány hete reménybeli új körzetében, Egyetemvárosban sertepertél, mint helyi fideszes aspiráns. A Biokom meg mintha vígan asszisztálna a kampányához. Az eset nem egyedi.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzeptemberben három új kerékpártárolót telepítettek a Biokom munkatársai a Rókus sétány aljára. Önmagában nem lenne ezzel a fejlesztéssel – és a többi, igencsak időszerű javítással – semmi gond, a cél jó. De azért néhány kérdés felmerül. Az egyik, hogy miért ide telepítettek tárolókat, hiszen kb. 10-15 méterre tucatnyi kerékpárt is biztonságosan ki lehet kötni. A másik kérdés pedig, hogy a jobban sikerült EKF-es köztérfejlesztések közé tartozó sétányon miért ilyen ronda, a látványhoz csak kevéssé illeszkedő tárolókat telepítettek? (A harmadik, de tényleg most már csak zárójeles kérdés, hogy vajon a tervezők – Bachmann&Bachmann Építésziroda – mit szólnak a feltehetően szerzői joggal védett alkotásuk átalakításához?)

Összefoglalva: olyan mintha egy álproblémára találták volna meg a lehető legrondább megoldást:

A Biokomot két héttel ezelőtt kerestük meg kérdéseinkkel, de csak most kedden, azaz 13 nappal később válaszoltak e-mailben. (Bár a szkennelt, csatolmányként elküldött válaszlevélen október 3-ai dátum szerepel, tehát még az e-mail átfutási ideje is öt nap volt.) Annyit árultak el, hogy a Szliven előtti “színpadok” javítását végezték, amikor járókelők jelezték, hogy igény volna a kerékpártárolókra, mert sokan a fáknak támasztják a bicikliket. A Biokom felmérte a helyzetet, a kérést jogosnak találták és megkeresték az ügyben az önkormányzati képviselőt is. A meg nem nevezett képviselő a helyszínről egyeztetett (nem írják, hogy kivel). A kiválasztott típust a Biokom gyártja, és a város egyik színére festették, ami a mentazöld. A cég szerint biciklitárolókat lakossági jelzés alapján, a helyi önkormányzati képviselők és az önkormányzat bevonásával helyeznek ki.

Eddig tartott a hivatalos verzió.

Azonban a helyi fideszes jelölt Facebook-posztjai – és az elmúlt hetekben tapasztaltak – alapján egy másik verzió azért életszerűbbnek tűnik. Hári József, aki ebben a ciklusban egy kertvárosi szavazókerület képviselője volt, augusztus végén aktivizálódott Egyetemvárosban. Pultozott az aláírásokért, megismerkedett a környékkel – bár hangsúlyozza, hogy itt él – beszélgetett a helyiekkel. Több posztjában is azt állítja, hogy már jelöltként is rengeteget tett a választókörzetért, hiszen felújítási munkálatokat kezdeményezett a Biokomnál és utal arra, hogy a három biciklitároló is neki köszönhető.

“Standolásnál figyeltem meg, hogy az orvosiról érkező, zömében külföldi hallgatók a Sparnál kerékpárjaikat egymáshoz láncolják…Ma elkezdtük három bringataroló letelepítését..” – írja a bejegyzésben. Ebből aztán szép propagandaanyag is születhetett az önkormányzati médiafelületeken. Mindezek tükrében – tehát minden tekintetben önkormányzati erőforrásokra hagyatkozva – azért elég álságos fairplay-ért kiáltani egy kampányban.

KategóriákPOP