Demokráciaféltésből az elmúlt tíz évben végig egyest kaptak, most, hogy nem sok hatalmuk maradt Pécsen mégis pótvizsgáznának. Kérdés, hogy ki hisz még nekik?

A cikk a hirdetés után folytatódikNincs másik Fidesz. Sok ellenzéki politikus emlékeztette erre a választókat a kampányhajrában. Mert a kormánypárt az a csapat, amelyik folyamatosan csorbította, leépítette a demokratikus intézményrendszereket, megpróbálta kisajátítani a nemzeti jelképeket, hazafiasságot, sárba tiporta a sajtószabadságot, uszított, alázott meg szinte válogatás nélkül civileket, elesetteket, a hatalom megtartása érdekében folyamatosan gyűlöletet keltett – mindezt csak azért, hogy ipari, sőt nemzetgazdasági szinten alakíthassa át a közpénzeket magánvagyonokká. És akkor finoman fogalmaztam. 

Az állam- és maffiapártból október 13. után sem lett másik. Kutya, szalonna stb. Elmennek, amíg lehet, aztán jön a nagy becsicskulás, de attól még ezek ugyanazok.

Ez az a párt, amelyik nem vitázik. Ez az a párt, amelyik mindenfajta mérlegelés nélkül söpri le a kérdést, kritikát, közbevetést, mert csak.

Selmeczi Gabriella érvel

Selmeczi Gabriella érvel – Coub – The Biggest Video Meme Platform by Ervin Gűth

Ez az a párt, amelyiknek az a programja, hogy folytatjuk.

Az emberek meg jó ideig azt mondták, hogy folytassátok.

Viszont, most nem azt mondták, Péter.

Egészen bizarr most pont éppen ettől a bukott formációtól a demokráciaféltést látni. Hogy az ő felvetéseiket nem hallgatják meg. Vagy, hogy túl későn kapták meg az alakuló közgyűlés előterjesztéseit, így nem tudták érdemben megtenni a szerintük szükséges javaslatokat. Holott az elmúlt tíz évben ezt nem a rendkívüli szituációkban tapasztalhatta meg az ellenzék, hanem ez volt a Fidesz hivatalos ügymenete. Szóval hiába sok az új arc, ha a logók hiteltelenek.  

A demokráciát nem a Fidesz térfelén kell keresni. Ők következetes, évtizedeken át tartó munkával elbarikádozták magukat és megtévesztett választóikat ettől a lehetőségtől.

A demokrácia szabályai szerint ma az olyan szövetségeken belül játszanak, mint amilyet Pécsen sikerült összehozni. És, ahogy a demokráciákban mindig vannak, most is lesznek konfliktusok, lesznek botlások. De a résztvevők kénytelenek együttműködni és ezért sokkal könnyebb lesz korrigálni. Ehhez pedig nincs túl sok szükség a Fideszre és csatolmányaira.

KategóriákPUNK