A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) elnöke, Kecskés István a napokban, személyes közéleti hírek kommetálására létrehozott blogján (Ez a tuti) Judith Sargentini holland zöldpárti képviselőről írt. A szerző pozíciója és a véleménycikk stílusa miatt a mai napon nyílt levelet címeztünk a DUE Vezetőségének és Tagságának.

A cikk a hirdetés után folytatódikNYÍLT LEVÉL

a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE)
Vezetőségéhez és Tagságához

Tisztelt Egyesületi Tagok!

A DUE elnöke, Kecskés István személyes közéleti hírek kommetálására létrehozott blogján (Ez a tuti) a napokban Judith Sargentini holland zöldpárti képviselőről írt annak apropóján, hogy a napokban az Európai Parlamentben megszavazták a holland képviselő nevét viselő, a magyar jogállamiságról szóló jelentést.   

Kecskés István személyeskedő, obszcén hangot engedett meg magának véleménycikkében, egyben egy nagy közösség, a vegetáriánusok/vegánok tagjait durván megsértette. Mindkettő elfogadhatatlan, kiváltképpen egy, fiatal újságírókat, a szakmával a jövőben foglalkozni kívánókat tanítani, nevelni hivatott szervezet vezetőjétől. 

A DUE elnöke az elmúlt napokban nem kért bocsánatot, nem vonta vissza szavait. Véleménycikkével Kecskés István bizonyította, hogy nem érdemes egy, a felnövekvő ifjúság, a jövő újságíró generációinak oktatására, pláne nem alkalmas egy, e célt megfogalmazó, nagy szervezet vezetésére.

Azt kérem ezért Tőletek, hogy fontoljátok meg Kecskés István visszahívásának kezdeményezését a DUE elnöki (és későbbiekre: mindennemű) posztjáról, a jog és a DUE saját szervezeti szabályait betartva, azok lehetőségeivel élve.

Pécsett, 2018. szeptember 18-án

 

Tisztelettel

Babos Attila

újságíró, felelős szerkesztő

Szabad Pécs

www.szabadpecs.hu

KategóriákPUNK