Elhunyt egy újabb, több krónikus betegséggel küzdő beteg, és 492 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon, írja a kormányzati tájékoztatási honlap.

A cikk a hirdetés után folytatódikÚjabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 492-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg. Az elhunytak száma ezzel 16 főre nőtt. Emellett 34 főről 37 főr nőtt a gyógyultak száma is.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 492 fő.

Közülük 478 magyar, 10 iráni, 2 brit, 1 kazah és 1 vietnámi állampolgár. Az elvégzett mintavételek száma 14 146 darab, a gyógyultak száma 37 fő, kórházi karanténban 61 fő van.

KategóriákMETÁL