A Borkai-leakben korántsem egy ember skalpja a fő kérdés, hanem a NER lebontásának az ígérete. A cinizmus csúcsa a Fidesztől, hogy nem léptetik vissza és nem mondatják le (igen, a pár, még visszalévő nap is számítana). Kiderült, hogy a NER haszonélvezői(!) és mind, akik a NER megalkotása és működtetése mögött vannak, nem csak a győrieket nézik hülyének, hanem kb. mindenkit. A cinizmus és az arrogancia csúcsa, amit művelnek. A fideszes polgármester drogos-jachtos-kurvázós ügyéről azonban a médiaelhallgatás és -terelés ellenére is majdnem annyian beszélnek az országban, mint Gyurcsány kurvaországozásáról. És tudják, mit mondott Az ördög ügyvédje c. film végén Al Pacino?: “A hiúság. A kedvencem az összes bűnök közül.”  Vélemény.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Borkai Zsolt nem lép vissza a polgármesterjelöltségtől.

A Fidesz szerint magánügy, amit tett, és csak a családjára tartozik.

És ha, csak egy “sima” félrelépés lenne (mint pl. a budaörsi polgármester, Wittinghof esetében), akkor igazuk is lenne. Kár, hogy vele nem voltak ilyen tapintatosak.

Borkai elismerte, hogy ő van ott a hajón a lányokkal. Illetve nem ezt mondta, mert homályosabban fogalmazott a papírból olvasó polgármester. Ami ilyen helyzetben egy sunyi, szar alak képét rajzolja  elénk.

De a sunyi, szar alak valójában (emiatt legalábbis) nem Borkai (legfeljebb gyáva, beszari), hanem, aki ezt a szöveget és stratégiát kitalálta.

Vagyis a Fidesz közpénzen gazdagodó megmondóemberei vagy tanácsadói közül valaki a tippem szerint. Lehet, hogy éppen a Habony, a Rogán vagy a Várhegyi. Vagy valamelyik háttérintézmény agytrösztjei. Vagy más, akinek a nevét sem ismerjük.

A pártelnöknek (Orbán Viktornak) vagy a végeredményre  kellett rámondania az áment(!), vagy kiadni az utasítást, hogy a takarító/problémamegoldó brigád innentől elindul, és ő szabad kezet ad nekik.

Borkai tehát ködösített, de mindenki tudja, hogy kimondta: jachtozott és kurvázott.

És hogy bocsánatot kell kérnie a családjától. Akiket odarángatott az Ákos-koncertre közös fotóra. Ami megint nem sajá ötlet lesz, viszont ami megintcsak mutatja a NER működtetőinek, kitalálóinak és manipulálóinak a valódi, sötét, aljas és alantas arcát.

Borkai hétfő esti felolvasása szerint ő soha nem kábítószerezett és (igaziak mellett) manipulált felvételeket is bemutattak róla. OK, majkd kiderül. De pár napja még az egészet tagadta.

Könnyedén kitalálható volt, hogy mit NEM erősít meg Borkai: a kábítószerezést és a közpénzlopást (avagy a 3K-t = közpénzen kurvázni, kokainozni). Mert ezek idehaza is bűncselekménynek számítanak.

Persze mindez már csak menekülés. Borkai már megbukott. Mert Orbán kegyeiből végleg kieshetett. És a NER-ben ez ér egyet a bukással.

Nem hinném, hogy Orbánt az erkölcsi bukás zavarja. Vagy problémája van az élet (egyfajta) élvezetével Silvio Berlusconi barátjának és tisztelőjének.

Orbán azt nem tűrheti, ha valaki kockáztatja mindazt, amit felépített. A NER-t. És a hatalmát. Mert azt tette kockára Győr olimpiai bajnok extornász polgármestere.

Meglehet, hogy a NER sok helyről és nézőpontból látva is fénylik, kellemesnek, irigylésreméltónak, sikeresnek hat, de valójában bűzlő, romlott rendszer. Összetartja és működteti a korrupció, az ellentmondást nem tűrő alárendeltség, a kontraszelekció, a kivagyiság és arrogancia, a hatalomvágy, az oszd meg és uralkodj elv.

Gondoljanak bele! Odáig jutottunk, hogy nincs egyetlen kormánypárti politikus az egész országban, aki kiállna a nyilvánosság elé, és azt merné mondani, amit mindenki gondol? Sem egyetlen  propagandista, akinek a munkahelyén, Orbánék valamelyik lapjában nem engednek az igazságról írni? Ilyen világot építettek itt nekünk NER-néven? 

Borkai a NER létét kockáztatta, a Halálcsillag féltett pontjának koordinátái kerültek ki a kezükből „általa”.

Így most Borkai az életéért küzd, a saját maga és a NER életéért. Ezért nem lép vissza. Mert az a NER bűneiről is szólna. Az lényegtelen is lesz, hogy Borkait majd megválasztják-e. Bár, úgy hiszem, a győriek önbecsülése fog győzni. Hisz arról szavaznak, kit akarnak első emberüknek. Hiába próbálja a NER befolyása alatt lévő újságok, tévék és rádiók hada elhallgattatni az ügyet.

Mert ez az egész ügy nem Borkai miatt érdekes És az Orbánéktól a cinizmus csúcsa, hogy nem hívják vissza a polgármesterjelöltjüket és nem mondatják le, de azért nem teszik, mert rettegnek. Mert nem csak az a cinizmus, hogy Borkai nem lép vissza, hanem az is, hogy egy csomóan mások is hatalomban vannak és maradnak még, úgy tűnik.

Mert az igazán izgalmas világba akkor csöppen az ember, ha nem csak a blogon elérhető képeken és videókon ámuldozik, hanem az ördögügyvédjének legelső szövegeit, bejegyzéseit is elolvassa. Vagy elolvassa azokat a jegyzeteket, és még inkább, megjelenő és ma már megjelent leleplező anyagokat, amelyek a Borkai-botránynak köszönhetően jelentek és jelennek meg.

A mai nap még, és a következő napok fontosak lesznek. Kiderül, mit tár még elénk az ördögügyvédje blogot vezető (egyelőre) névtelen szerző. Reméljük, nem csak a Borkai féle buliból kapunk még újabb és újabb infókat, mert volt egy ígérete, és az nem csak arról szólt, hanem a NER működésének sötét oldaláról is.

Hogy a Borkai-leak valójában a NER-ről való szivárogtatásba átcsap-e majd, még nem tudjuk. Konkrét további korrupciós esetekről és nem csak győriekről szívesebben olvasnék, mint a bulika egyéb részleteit nézzem.

Akár bizonyítékokar, dokumentumokat, szerződéseket, akár olyan információkat, amelyek alapján el lehet indulni.

Hisz mára már az kiderült, hogy milyen kapcsolat van a kaszinós vállalkozó és Borkai fia között.

Vagy annak a sokkal súlyosabb ügyről való friss cikkek, hogy a győri polgármesterrel gruppenező szimpatikus vállalkozó-ügyvéd részese lehetett annak a győri telekbotránynak, amelynek a végén az Audi később egy magáncégtől vásárolt meg szántóföldeket a gyáregységek felépítésére.

Megjegyzem: a kaszinós vállalkozó és Borkai kapcsolatáról és közös utazásaikról már évekkel korábban jelentek meg információk a sajtóban. Szóval gyümölcsöző barátság ez.

A lényeg azonban, hogy el lehet-e szakadni a korrupciós ügyek tekintetében Borkaitól és Győrtől.

Például a blogot író, magát ügyvédnek mondó személy által általánosságban már részben bemutatott közpénzlopási módszerek, technikák alapján.

Mert, ha kiderül, hogy ezek olyan korrupciós minták, amelyek szerte az országban voltak és vannak, ilyenek alapján működtetik a rendszert, akkor volt értelme a pornóval felkelteni a kíváncsiságot. Akkor talán jobban fogja érdekelni az embereket az, hogyan lopják ki a pénzt alóluk. És összerakják, hogy itt milyen szisztematikus rendszert működtetnek. Mert gyanú eddig is volt rá, sőt, sok konkrétum is le volt írva az évek alatt. De eddig ez így országosan nem esett le az emberek többségének, vagy oda sem figyeltek rá.

Ha viszont így lesz, akkor jobb világ köszönthet az országra.

Az ördögügyvédje azt írta, neki van ideje, de ha a NER olyan züllött, mint amilyennek ő is leírta, akkor azt a legjobb lebontani, de minél előbb ellkezdeni lebontani azt. És arra most van történelmi esély, de már csak pár nap maradt csupán. Főleg, ha a demokratikus változás mellett kardoskodik valaki, és én amellett kardoskodom.

A NER-t így lehet lebontani, így lehet a korrupció ellen küzdeni. És nyilván könnyebb úgy, ha minél több településen olyanok jönnek, akik hajlandóak arra, hogy belenézzenek a papírokba, átnyálazzanak szerződéseket, utána menjenek, feljelentést tegyenek, bírósági pereket indítsanak. Elszámoltassanak.

Nem véletlenül lehetnek most oltári dühösek a Fideszben. Nem véletlenül félhetnek. Nem véletlenül próbálnak már inkább ők támadni. Nem véletlenül próbálják az ügyet elhallgattatni. A saját lapjaikban és tévéikben és rádióikban.

Amelyekben néhány napja még a mohácsi MSZP-s polgármesterjelöltet támadták. Azzal, hogy ha van benne egy szemernyi becsület, tisztesség, akkor nem indul el most a választáson, eláll a jelöltségtől. Mert az ellenfele, aki az esélyes volt, elhunyt. És ebben a helyzetben ezt, a visszalépést kell választani, ez az erkölcsi kötelessége.

KategóriákPUNK