Rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett péntek estére Győr fideszes polgármestere, Borkai Zsolt, de aztán mégis lemondta a programot. Mindeközben a hihetetlen Hulk szerepét játszó amerikai színész, Mark Ruffalo a magyar ellenzéki összefogást ünnepelte.  

A cikk a hirdetés után folytatódikSzexuális és korrupciós botrányba keveredett Győr fideszes polgármestere, Borkai Zsolt. A botrány kirobbanása után még tagadta a vádakat, majd amikor már elkerülhetetlen volt, rövid videóüzenetben kért bocsánatot.

Meglepő volt, de Borkai Zsolt péntek estére rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetet a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központba.Aztán, egy órával a sajtótájékoztató meghirdetése után, mindenféle indoklás nélkül lefújták a sajtótájékoztatót. Azt jelezték, hogy Borkainak lesz ehelyett egy közleménye, de egyelőre nem láttuk, hogy bárhol is megjelent volna.

Az Index szúrta ki azt a szintén meglepő, és a magyar önkormányzati választáshoz kapcsolódó hírt, hogy a Marvel-képregényfilmek egyik sztárja, a hihetetlen Hulkot alakító Mark Ruffalo a Facebookon, egyik bejegyzésében a magyar ellenzéki összefogást ünnepelte.

Azt írta:

“a világ legnagyobb hősei azok a hétköznapi emberek, akik a demokráciáért küzdenek ott, ahol az veszélyben van”.

Úgy vélte, hogy a demokrácia ellenségei Washingtontól Budapestig megpróbálják megfélemlíteni és egymás ellen hangolni az embereket, igyekeznek félelmet ébreszteni a más nyelvet beszélő, más vallást követő vagy a máshonnan érkező emberek iránt. Mindezt azért teszik, hogy a nép hozzájáruljon korlátlan hatalmukhoz, a sajtószabadság, a bírói függetlenség korlátozásához és a közpénzek ellopásához.

“Ezt a forgatókönyvet használja Donald Trump és Orbán Viktor is” – írta Ruffalo.

A magyar ellenzlki összefogásról pedig annyit szólt még, hogy a demokrácia elkötelezett híveként inspirálónak találja, ahogy a magyar ellenzék bátran összefogott a közös kampányban a demokrácia védelmében.

KategóriákMETÁL