„Ahogy ígértem: Más kultúrát képviselünk!” – írta ki politikusi Facebook-oldalára Pokorádi Gábor a Mindenki Pécsért Egyesület ellenzéki jelöltjeinek Pécs-Kertvárosban induló jelöltje. Majd úgy folytatta, hogy látta, hogy politikai ellenfele néhány plakátját tönkretették, ezért azt kérte és arra szólított fel, ne rongálják meg a választási plakátokat, azokét sem, akikkel nem értenek egyet. A Momentum politikusa 20 éve vállalkozó Londonban, és több megnyilvánulásából látszik már most, hogy egészen más szemléletet képvisel mint az átlag magyar politikai szereplők.  

A cikk a hirdetés után folytatódikPokorádi Gábor, a Momentum politikusa, a Mindenki Pécsért Egyesület jelölőszervezet színeiben induló ellenzéki jelölt pénteken este egy hazánkban nem túl bevett, úgymond rendhagyó politikusi poszttal jelentkezett a Facebookon.

Még egyszer, lassan mondom, hogy Hoppál Péter is meghallja: a Momentum politikusáról van szó. Ez nem titok. Sosem tikolta ő sem, más párthpz kötődő jelölt sem, hogy mely szervezet delegálta az ellenzéki szövetségbe. Vagyis Pokorádi nem civil, de nem is állította ezt. Legfeljebb egy, a politikában új szereplő, nem olyan régi motoros, mint például Hoppál Péter pécsi Fidesz-elnök.

Az idézett politikusi Facebook-poszt “vége”

Pokorádi Gábor Pécsett született és nőtt fel, kertvárosi fiú volt (és mint mondja, maradt is), jelenleg azonban Londonban él, húsz éve vállalkozó odakint, és sikeres. London belvárosában van magán egészségügyi szolgáltatással foglalkozó cége. Ő maga amúgy fizika szakon tanult a pécsi egyetemen. A városáért azonban szívesen dolgozna, és van egy csomó nagyon érdekes tapasztalata, amit Pécs javára fordíthat. Szerinte az élete és a tapasztalatai és a hosszas külföldi tartózkodás miatt más a szemlélete is.

A fentieket azért írtuk le, hogy az alábbiak megértését segítsük. 

A péntek este a politikusi Facebok-oldalára kitett poszt ugyanis arról szól, hogy Pokorádi a saját választókörzetében helyezett ki aktivstáikkal választási plakátokat. Szomorúan tapasztalta azonban, hogy a Málomi úton, két helyen is letörték az ellenfele választási anyagait megrongálták a plakátjait.

Nyilván a Fidesz-KDNP-ÖPE politikai szövetség jelöltjéről van szó, ez esetben Varga Zsanettől, akit az ÖPE delegált.Varga Zsanettről a Szabad Pécs tudja, hogy ő tényleg a civil szférából érkező jelölt. De ő ezt mondja, kommunikálja is magáról, és igazat mond.

Ezért azt írta, hogy “Tisztelettel szeretné kérni a helyi lakókat, aktivistákat, hogy ne rongálják meg a választási plakátokat, akkor sem, ha az egy számukra nem szimpatikus jelölté! Kérem, bírjuk ki egymás kampányanyagait még egy hétig, utána úgyis eltávolítjuk őket hamarosan!”

„Elfogadhatatlan számomra az, hogy valaki ilyen, nem „fair-play” módón próbálja meg befolyásolni a választás eredményét és nem szeretnék beállni az egymást gyanúsítgatók sorába sem.”

„Ha tudunk nyerni, nyerni fogunk így is!!! Ha nem tudunk fair-play módón nyerni, megette a fene az egészet.”

Majd azt írta, hogy értesítette a Fidesz jelöltjét. Az egyik üressé vált helyre ők is tettek plakátot, de hagytak annyit, hogy ha a Fidesz-KDNP-ÖPE pótólni szeretné a sajátját ott, akkor is még bőven el fog férni az ő plakátja is.

Ennyi a történet. Nem világmegváltó sztori, és még azt sem mondjuk, hogy Pokorádi ezzel rögtön be is bizonyította, hogy igaz, amit mond, hogy más kultúrát képvisel(nek), de nem is cáfolt rá.

KategóriákPOP