Jelenleg is aktív kormánypárti politikusok festett arcképei díszítik a falat Debrecen egyik középületében, ami korábban iskola volt, írta meg a Debreciner. A volt iskolában most, több közintézmény mellett az EU-Roma Országos Egyesület működik.

A cikk a hirdetés után folytatódikDebrecen egyik lakótelepének, a Nagysándor-telepnek az egyik volt iskolájában jelenleg több közintézmény működik, köztük az EU-Roma Országos Egyesület.

A Debreciner cikke az utóbbi szervezetet azért említette név szerint is, mert azt írják, nekik “köszönhető”, hogy az épület egyes részeiben a folyosói falak különféle festményekkel díszítettek.

Az egyik folyosóvégen politikusi arcképcsarnok látható, de az egyesület elnökének festett arcképe is lóg az egyik falon – ő egyébként a debreceni roma nemzetiségi önkormányzat újra megválasztott tagja is egyben.

Az egyik “kiszögellésben” kormánypárti helyi politikusokat ábrázoló képeket akasztottak a falra, a roma szervezet elnöke szerint az ő példaképeiről van szó, akikre felnéz.

Amúgy a szervezet azt állítja, hogy politikamentesen szervezik önmagukat és munkájukat is, de az tény, hogy az ő kis saját politikai arcképcsarnokuk kizárólag Fidesz-tagokból áll.

A cikkből az is kiderül, hogy a képeket megrendelésre festették.

A Debreciner a hajdúsági megyeszékhely egyetlen független online lapja, és a vidéki Magyarországon sem akad túl sok a hasonló hírportálokból. Szerintünk nem csak helyieknek érdemes támogatni őket. Arról, hogyan lehetnek a Debreciner előfizetői és egyben támogatói, EZEN AZ OLDALON oldalon olvashatnak.

KategóriákMETÁL