ORFŰ – Szinte minden hazai sportvonatkozású hír a lefújt olimpiáról, s az egyre csak dráguló nyári budapesti vizes világbajnokságról szólt az elmúlt hetekben. Emellett azonban érdemes megemlíteni, hogy hamarosan lesz egy másik magyar rendezésű vizes világbajnokság is, méghozzá nem is a fővárosban, hanem Baranyában, Orfűn, a Pécsi-tavon.

A cikk a hirdetés után folytatódik// A belinkelt videón érdemes figyelni a kisfiúra: ha már van egy kis szél, Orfűn lehet modellvitorlázni. //

Magyarország rendezheti ugyanis a 2017. évi modellvitorlázó világbajnokságot. A két héten át tartó, május 1-14. közt rendezendő XIX. NAVIGA RC SAILING világbajnokság rendezési jogát a Pécsi Ércbányász Modellező Klub és az Orfűi Vitorlás Egyesület közös pályázata nyerte el.

Mindezzel a Pécsi-tó történetének eddigi legjelentősebb vízi-sport eseményét tartjék meg az üdülőfaluban, amit Orfű önkormányzata, valamint a tavat üzemeltető nonprofit Kft. is támogat, de a Magyar Vitorlás Szövetség is szárnyai alá vette az eseményt.

Több mint húsz nemzet száz modellvitorlázója népesíti be majd az orfűi vitorlás klubot. A versenyzők három hajóosztályban mérik össze tudásukat, így három világbajnokot avatnak majd Orfűn.

A kisebb vitorlások egy méter hosszúak, 180 centiméter magasak, a nagyobbak hossza meghaladja a másfél métert, magasságuk a két métert.

A magyar válogatott hat versenyzője már kvalifikálta magát a VB-re és gőzerővel készül a májusi megmérettetésre, azaz lehet hazai indulóknak is drukkoln

KategóriákPOP