Ha végig is viszi a ciklust Polics József, Komló vasárnap újraválasztott fideszes polgármestere, nem lesz könnyű dolga, hiszen ellenzéki testülettel kell dolgoznia. Kihívója, a választáson csak kevés szavazattal lemaradt Ferenczy Tamás lemondásra szólította fel, és azt mondta, hogy választási csalás is történhetett.

A cikk a hirdetés után folytatódikLemondásra szólította fel Ferenczy Tamás Komló vasárnap újraválasztott polgármesterét, Polics Józsefet. A Facebookon néhány órája közölt posztjában azt írta, hogy a választási csalást sem tartja kizártnak.

Mint írta Ferenczy, a város vezetője az önkormányzat megválasztott testülete, és nem a polgármester, a testületet pedig nagy többséggel a Komló Összeköt Egyesület alkotja. A polgármesterválasztáson, ha kevéssel is, de alul maradt, a testületnek azonban Ferenczy is tagja lett, 

Leírta azt is a posztban, hogy Polics József polgármesterrel szerdán délután megbeszélést folytatott,  és hogy

„Komló érdekében javasoltam Polics József úrnak, hogy most még nem késő, mondjon le polgármesteri tisztségéről”.


És hangsúlyozta azt is, hogy a megyei önkormányzat tagjaként továbbra is tudja segíteni a város munkáját.

Szerinte Polics ezt a felvetést kicsit zavartan és meglepődve fogadta, a javaslatot pedig elutasította.

„Véleményem szerint csalások sorozatával lett meg a többsége, ezt még a fideszes aktivisták is tudják”.

„Visszakérdezett, hogy Kenderföldre gondolok-e? Mondtam, hogy igen.
Fordított helyzetben én még az önkormányzat közelébe sem mennék.”

Ferenczy az őt jelölő szervezetről, a Komló Összekötről azt írta, hogy az többek között a helyi egyszemélyes vezetés, az igazságtalan NER, a Fidesz ámokfutása és demokráciaellenes viselkedése miatt jött létre és ebből az elvből nem engednek, “hiszen NINCS KÉT FIDESZ!”.

KategóriákMETÁL