Nemrég megírtuk, hogy hogyan akadályozzák különböző tereptárgyak a látássérültek tájékozódását a belvárosban. Azonban úgy tűnik, az e-közbringa rendszer telepítése során sikerült túltenni az eddigi nevezőkön. Szavazás!

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsike elindításáró szóló tegnapi cikkben is foglalkoztunk a Blinkee nevű szolgáltatással, de korábban a látássérültek tájékozódását segítő ún. taktilis burkolatokra helyezett elektromos robogóról is közöltünk már fotót. Ezt:

Blinkee parkol a vezetősávon Fotó: Nimmerfroh Ferenc

Talán egyetérthetünk abban, hogy elég komoly bunkóság az így leparkolt motor, azonban talán van mentség is: nem is tudja a vezető, hogy hova tette a járművét. Azonban a város által jóváhagyott helyszínen telepített elektromosbickli-dokkolóra nehéz mentséget találni.

A Szepessy Ignác utca és a Király utca sarkára telepített e-közbringa állomást pont egy látássérülteket segítő vezetősávra telepítették – Fotó: Gűth Ervin

Kevéssé valószínű, hogy ne tudták volna az engedélyezés során, hogy ott bizony egy látássérülteket segítő vezetősáv található. Legkésőbb a munkálatok megkezdésekor valakinek ez fel kellett volna, hogy tűnjön. Ráadásul ezen a helyszínen más probléma is felmerült, hiszen eredetileg nem is a Szepessy utca sarkán lett volna ez a dokkolóállomás, és nem is lehetett a többihez hasonlóan napelemmel, tartószerkezettel ellátni. Ezekről a tegnapi cikkünkben is írtunk.

Szavazás:

KategóriákMETÁL