Varga István előszeretettel fotózkodik fideszes politikusokkal vagy éppen Bayer Zsolttal és Vári Attila kampányát is aktívan támogatta.

A cikk a hirdetés után folytatódikAhogy korábban a Szabad Pécsen is megírtuk, az ATV riporterét bántalmazták, megrongálták a munkaeszközét, miközben Gyimesi Gábor jobbikos képviselőt kísérte el egy gyanús ételosztásra. Az esettel itt foglalkoztunk részletesen. A rendőrség azt közölte, hogy: a helyiséget egy egyesület bérelte ki abból a célból, hogy ott megtartsák rendezvényüket. Az eset nem a választással összefüggésben lévő helyiségben és nem választással kapcsolatos rendezvényen történt.

A fideszes-önkormányzati PécsMa nem sokkal később egy vágott videóanyagot tett közzé, amiben két férfi nyilatkozik az incidensről.

Fotó: képernyőkép a PécsMa videójából

Egyikük Varga István, aki bár nem mondja el a videóban, de a Lungo Drom pécsi listáján szerepel. Ez a roma szervezet a másik nagy roma szervezettel leginkább azon vitatkozik, hogy melyikük a fideszesebb.

A másik férfi a Dosta Sas Kulturális és Jogvédő szervezetet is megemlíti. Ez a 2018 végén bejegyzett civil szervezet szintén Varga Istvánhoz köthető. Ugyanis ugyanarra a peterdi címre van bejelentve, mint Varga István idén februárban alapított cége.

A Facebook aktivitása alapján az látszik, hogy Kubatov Gábor, fideszes pártigazgató által jóvahagyott aktivistaigazolvánnyal is rendelkezett az EP választások során. Varga István amúgy sem rejti véka alá pártszimpátiáját, számtalan fideszes politikussal van közös fotója. Ráadásul megyeszerte felbukkan különböző ingyenes roma rendezvényeken, sokszor úgy tűnik, hogy szervezőként. Hoppál Péterrel például az Expo Centerben fotózkodott egy ilyen programon, amiről itt írtunk. A Szabad Pécs a pénteki ingyenes roma buli másnapján takarító brigád egyik irányítóját is felismerte a PécsMa által közölt videón látható Vargában.

Mindezek tükrében elég érdekes állítás azt mondani, hogy a mai ételosztásnak semmi köze nincs a politikához.

Frissítés: Szavazólapra kísértetiesen hasonlító tárgy is volt az önkormányzati helyiségben

Az ATV felvételein látható egy szavazólapnak tűnő papír

A felvételen az is látható (7 perc 15 m-től), hogy az egyesület által állítólag bérelt helyiségben legalább egy olyan papír volt, ami meglehetősen nagy hasonlóságot mutat egy szavazólappal. Még csak nem is nemzetiségi, hanem a polgármester választását szolgáló szavazólappal. A papír akár minta is lehet, de ebben az esetben is felmerül a kérdés, hogy mit keresett ott egy ilyen papír, ha tényleg nincs semmi köze a választáshoz…

KategóriákMETÁL