Az újrafideszesített Magyar Nemzet szerint Borkai Zsolt már kedden “távozhat” a Fideszből, illetve holnap jelentheti be a lemondását. Budapestre rendelték ugyanis különös sürgősséggel Borkai Zsoltot hétfőn.  Győr újraválasztott polgármesterének Kövér Lászlóval és Kubatov Gáborral kellett leülnie.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem sok jót jelent az Borkai Zsoltra nézve, hogy hiába nyert, mondjuk így, nehéz helyzetben is Győrben ismét, és vezetheti (elvileg) az észak-nyugat-magyarországi megyeszékhelyet újabb öt esztendeig, már hétfőn rapportra hívták a fővárosba, kedden 11 órakor pedig sajtótájékoztatót fog tartani.

Az újrafideszesített és így igencsak jólértesült Magyar Nemzet azt írta, hogy “a külföldön tartózkodó Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kérésére Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor alelnök budapesti konzultációra hívta Borkai Zsoltot, a botrányba keveredett, ám vasárnap újraválasztott győri polgármestert”.

A lap úgy tudja, hogy ennek a találkozónak az eredeményeként Borkai Zsolt kedden sajtótájékoztató keretében jelenti be azt, hogy kilép a Fideszből.

Azt már nem biztos, hogy megtudjuk, hogy a múlt péntek estére összehívott, majd nem sokkal később lefújt győri Borkai-sajtótájékoztatón mi hangzott volna el. Nem kizárt, sőt, nagyon is valószínű, hogy Borkai Zsolt “jövője” ekkorra már el volt döntve, csak az nem, hogy mikor lesz a hivatalos bejelentés. Erre igazából már utalt Orbán Viktor is, aki azt mondta a választás előtt, hogy először a győriek, aztán pedig majd ő mond véleményt Borkairól. Lapunk egyébként úgy tudja, hogy a Fidesz felső vezetésében voltak olyanok, akik a botrány kirobbanásakor, a kezdet-kezdetén amellett érveltek, hogy Borkait azonnal le kell léptetni, de mások, és információink szerint a miniszterelnök-pártelnök is köztük volt, nem emellett tették le a voksukat.

Arról a Magyar Nemzet nem ejt szót, hogy a polgármesterségről is lemondhat-e Borkai, vagy sem. Ha igen, akkor fél év múlva időközi választást kell tartani a Rába-parti városban.

Lapunk úgy tudja, hogy kedden a fővárosban több nem budapesti fideszes politikussal is egyeztethetnek a pártközpontban, vélhetően a választási eredményeket értékelik ki. Nem csodálkoznánk rajta, ha kedden Hoppál Péternek is sürgős dolga lenne a fővárosban, aztán pedig újra kellene szervezni a Fidesz pécsi szervezetét, amelynek jelenleg még elnöke dr. Hoppál.

FRISSÍTÉS/JAVÍTÁS: kedd 18.25h – Nem kedden tartották a budapesti fideszes választási eredményértékelő egyeztetést, amelyre utaltunk Hoppál Péter kapcsán. Új, remélhetően most már pontos információnk szerint csütörtökön kerül sor erre az egyeztetésre.

KategóriákMETÁL