A HírTV készített interjút Orbán Viktor miniszterelnökkel a választást követően. Meglepő, de az interjú hasonított egy rendes interjúra, voltak benne aktuális és fontos kérdések. Ennél is meglepőbbet mondott Orbán Viktor. Igaz, a Borkai-ügy miatti fiaskó részben hozzá is köthető, mert végül sajtóinformációk szerint ő nem  akarta, hogy Borkai már a választás előtt lemondjon.

A cikk a hirdetés után folytatódikOrbán Viktor exkluzív interjút adott a HírTV-nek, amely szokatlanul aktuális kérdéseket tett fel a miniszterelnöknek, írja az interjúról beszámoló 24.hu.

Orbán elismerte, hogy több nagyvárost elvesztettek, ami fáj neki, de kiejelentette, hogy együtt kell működnie Karácsony Gergellyel,

“mert ez a magyar emberek érdeke”.

Orbán szerint minden Tarlóssal megkötött megállapodás érvényes marad Karácsony főpolgármestersége alatt is.

Volt egy Demszky-korszak, volt egy Tarlós-korszak, most pedig lesz egy új korszak. Neki azaz Orbánnak az a dolga, hogy együttműködjön.

Orbán Viktor a következőket is mondta még

“És kívánjuk, hogy sikerüljön neki jobban kormányoznia a fővárost, mint ahogyan az történt az elmúlt években.”

“Magyarország egy demokrácia, az emberek azt várják a vezetőjüktől /vezetőiktől/, hogy az emberek érdekében működjenek együtt.”

“Magyarország kormánya egy korrekt viszonyt alakított ki minden önkormányzattal, és ez így lesz a jövőben is, NINCS JELENTŐSÉGE, HOGY AZ ÖNKORMÁNYZATNAK MILYEN PÁRTSZÍNE VAN”.

A Borkai-ügyről azt mondta, hogy nehéz azt megmondani, hogy milyen hatása volt, de mindenkit megérint az ilyesmi, mindekit megdöbbent és megráz, ezért valamilyen hatást biztosan kiváltott.”

Borkai esetleges korábbi visszaléptetéséről szólva azt mondta, hogy amiatt nem lehetett visszahívni Borkait, mert akkor a győriek előtt nem lett volna választási lehetőség.

A HírTV interjúja ezen a linken érhető el.

Orbán Viktor ugyan

Címkék:
KategóriákMETÁL