Szokásosan két megemlékezés is lesz Pécsett. A koszorúzáson már a megyeszékhely új polgármestere, Péterffy Attila képviseli Pécset. Este ünnepi koncert lesz a Kodály Központban.

A cikk a hirdetés után folytatódikBudapesten, a Parlamentnél, a Kossuth téren a szokásos katonai tiszteletadás mellett Kövér László, az Országgyűlés fideszes házelnöke jelenlétében szerda reggel felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján. OrbánViktor miniszterelnök idén, a szokásoktól eltérően az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából csak koraeste, a Zeneakadémián tart majd ünnepi beszédet.

Pécsett az október 23-i forradalom előtt tisztelegve a hagyományok szerint először,  ma délelőtt 11 órától a Színház téri 56-os Munkástanács emlékműnél lesz koszorúzás.

A megemlékezésen Pécs városát már az új polgármester, Péterffy Attila képviseli majd. Beszédet Perényi József, a Mecseki Munkástanácsok Szövetségének elnöke mond a hősökre emlékezve.

A másik szokásos október 23-i pécsi megemlékezés helyszíne idén is az 1956-os mártíremlékmű lesz. A 48-as téren este hat órától Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora  mond majd beszédet a koszorúzás előtt. A nemzeti ünnepet Pécsett a 19 órakor, a Kodály Központban kezdődő ünnepi koncert zárja, Pál István Szalonna és zenekara lép majd színpadra.

KategóriákMETÁL