A Szeptember 6-a téren egy önkormányzati irodában történt a súlyos atrocitás.

A cikk a hirdetés után folytatódikHencsei Zsolt, a Mindenki Pécsért Egyesület meszesi képviselőjelöltje (2-es körzet) Facebook-oldalán arról számolt be, hogy Gyimesi Gábort, a Jobbik önkormányzati képviselőjét és az ATV riporterét, Szalai Pétert súlyos atrocitás érte egy meszesi önkormányzati irodában ma reggel.

Gyimesiék azért akartak bemenni a szokatlan módon vasárnap is nyiltva lévő irodába, mert talákoztak több olyan környékbelivel, akik élelmiszercsomagokkal érkeztek onnan. A Pécsi Stop szerint Gyimesi, mint önkormányzati képviselő megpróbált bemenni az irodába, amelynek az ajtaját egy a lap információi szerint vezető beosztásban lévő közmunkás állta el. Az esetet az ATV munkatársa rögzítette egy kamerán.

Ezt követően a riportert többször megütötték és megpróbálták elvenni tőle a kamerát, a képviselőt pedig kilökdösték a helyiségből.

Hencsei Zsolt így írta le közösségi oldalán a történteket:

Most reggel 8 órakor a Meszesi Szeptember 6. térnél lévő önkormányzati helységbe be szeretett volna menni Gyimesi Gábor önkormányzati képviselő úr és meg szerette volna tudni,hogy miért van nyitva vasárnap a helység!?
Az ATV híradósa is vele volt kamerával. Mivel feltételezhető,hogy választási csalás történik. Illetve folyamatban van jelen pillanatban is.
A válasz az volt,hogy az ATV munkatársát többször megütötték, Gyimesi Gábort is kilökték a helységből. Kardokkal fenyegetőznek, ordibálnak , próbálnak fenyegetően fellépni.
Ugyan ez történik Hősök terén is.
Megfélelmités folyik. Ez a FIDESZ!!!!
A Rendőrség a helyszínen van!

Ha választási csalásra, szabálytalanságra utaló jelet tapasztal, akkor jelezze a választási bizottságnak és a rendőrségnek. És írja meg a szabadpecs@szabadpecs.hu e-mai-címre is!

FRISSÍTÉS 9.45 KÉPGALÉRIA Pécs-Meszesről

ÉS VIDEÓ – Aki kérdez: Gyimesi Gábor, a Jobbik (jelenleg még) pécsi városházi képviselője

FRISSÍTÉS: 9.50 Gyimesi Gábor felismert valakit – ÉS a rendőrök sem segítettek abban, hogy bejusson az irodába

Gyimesi Gábort nem engedték be az önkormányzati irodába, ahol bántalmazták az ATV riporterét. A rendőröket a jobbikos képviselő hívta ki. Ők kb. tíz perc után értek ki a helyszínre a képviselő elmondása szerint.

Ebbez a pécsi önkormányzat irodában egyébként munkanapokon és rendes ügymenetben nem riportereket szoktak verni, hanem a közmunkások ügyeit intézik. A településrészen élő Gyimesi Gábor az egyik emberben, aki az útját állta, felismert egy olyan férfit, aki a helyi közmunkás csoportokat szokat irányítani.

Furcsállotta egyébként az önkormányzati képviselő, hogy őt oda képviselői minősége ellenére sem engedték be. Sőt, amikor a rendőrök kiérkeztek, és bementek az irodába, hogy felvegyék a jegyzőkönyvet, Gyimesi elmondása szerint ő még akkor sem tudott bejutni, mert útját állták és lökdösték, de emiatt külön nem figyelmeztették a vele szemben fellépő embert a rendőrök, és arra sem hívták fel a figyelmet, hogy be kellene engedni a képviselőt. Az ételosztás egyébként folytatódott a kellemetlen eset után is.

FRISSÍTÉS 10.00: Az ATV tudósítója megerősítette a történteket a Pécsi STOP-nak. Elmondta, két nagydarab roma „őrizte” a Biokom feliratú irodát, egyikük úgy hátba vágta, hogy jó ideig nem kapott levegőt. A kidobóemberek egyike többek között azt állította magáról, hogy az önkormányzat alkalmazottja, a kamerájában pedig 100 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

FRISSÍTÉS 11.00: Gyimesi Gábor, jobbikos képviselő videóban is elmondja, hogy mi történt:

Közben kérdéseket küldtünk a Biokomnak és a jegyzőnek, ha válaszolnak akkor azzal is frissítjük a cikket. A rendőrséget is megkerestük az esettel kapcsolatban.

Frissítés 14.15: Megszólaltak az ételosztók

A PécsMa feltett egy videót a Facebook-oldalára, amiben egy vágott felvételen szólaltatják meg a csomagokat osztókat. A két megszólaló férfi közül az egyiket Varga Istvánnak hívják a fideszes portál szerint. A férfi egyébként a Facebook-posztjai alapján lelkes Fidesz-támogató, a Lungo Drom pécsi jelöltjei között is ott van. És úgy tűnik, hogy aktívan támogatta Vári Attila és a Fidesz-KDNP-ÖPE kampányát. De korábban több fideszes politikussal is fotózkodott, pl. ezen a publikusra állított fotón Gulyás Gergellyel, de van közös képe Bayer Zsolttal is.

A másik férfi, a Dosta Sas Kulturális és Jogvédő szervezetre hivatkozik(ha jól értettük az elhangzottakat), amit 2018 végén jegyeztek be.

A videóban több ellentmondásos állítás is elhangzik. A szereplők állítása szerint, kopaszok, több autóval érkeztek. Megkérdeztük erről Gyimesi Gábort, aki elmondta, hogy ketten voltak – a megtámadott riporter és ő. Az is elhangzik a videóban, hogy az egyesülethez tartozó embereknek osztottak ételcsomagot, ahogy szeptemberben is. Gyimesi Gábor erről azt mondta, hogy különböző korú és nemű embernek osztották a csomagokat, és nekik azt állították, hogy mind ugyanazt a tanfolyamot végezték el. Illetve volt, aki nem mondott inkább semmit, csak annyit, hogy muszáj neki szavazni menni.

Közben a Biokomtól megtudtuk, hogy a helyiség a Pécsi Vagyonhasznosítóhoz tartozik, így most nekik is kérdéseket küldtünk.

Közben a rendőrség is válaszolt, azt írják, hogy az említett címen szavazókör nincs, a helyiséget egy egyesület bérelte ki abból a célból, hogy ott megtartsák rendezvényüket. Az eset nem a választással összefüggésben lévő helyiségben és nem választással kapcsolatos rendezvényen történt a rendőrség álláspontja szerint. Az ügyben feljelentés érkezett a Pécsi Rendőrkapitányságra, amelynek körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A Szabad Pécs a pénteki ingyenes roma buli másnapján takarító brigád egyik irányítóját is felismerte a PécsMa által közölt videóban.

KategóriákMETÁL