Országszerte alkalmas jelöltek választására buzdít a kormánypárt, de Pécsen ebben a szövegkörnyezetben valamiért nem nagyon merül fel a budapesti ex-olimpikon neve. Mindenki tudja, hogy miért. A fideszesek is.

A cikk a hirdetés után folytatódikHiányzó program, menekülés a kamerák elől, pénzügyekkel kapcsolatos megválaszolatlan kérdések sora, no meg a vitaképtelenség. Ilyen stratégiával és felkészültséggel fordult rá a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje a kampányhajrára. És az a széles mosoly sem tűnik olyan őszintének már, mint az elején

Mindezeknek oka van, ahogy annak is, hogy a Fidesz országos kampányának alapját képező alkalmasság, mint hívószó Pécsen nem merült fel a polgármesterjelölttel kapcsolatban. (Ahogy ellenfelével szemben sem az alkalmatlanság a vélt támadási felület.)

Számtalanszor megírtuk már, hogy cégvezetőként az elmúlt 9 évben gyakorlatilag megbukott: elmaradt fejlesztések sora, de említhetjük az élményfürdőt is, aminek szintén a Pécsi Sport Nzrt. a felelőse. Vagy a milliárdos kormánysegélyt, hogy legalább idén felszínen maradhasson, ami akkor érkezett, amikor már sejteni lehetett, hogy kit indít polgármesternek a kormánypárt Pécsen. 

Mindezek ellenére – vagy éppen ezekért – pont rá bízná a várost a Fidesz. Legalábbis papíron meg a kirakatban biztosan. De a stratégia valószínűleg inkább az lehet, hogy valaki jó pénzért, az arcával vállalja az egészet, miközben a háttérben minden mehetne úgy tovább, ahogy eddig. És az pedig nem valami fényes teljesítmény, ha valaki a város érdekeit gondolja fontosnak. A komoly reformok elmaradtak és trükkök százai kellettek, meg újabb kormányzati mankó, miközben azért a Fideszhez köthető érdekkörök szépen gyarapodtak. Nem egyedi eset ez az országban, hiába kap több pénzt egy-egy fideszes önkormányzat, ha rosszul költik el. Ezért sem csoda, hogy az elkótyavetyélt tíz évben nemhogy stabilan felfelé ívelő pályát nem tudott összehozni a kormánypárt, de még tovább növelte is a város leszakadását. 

Szóval a háttércsapat ugyanaz, a jelölt valóban más, de legalább olyan, akinek a városvezetésre való alkalmasságát még a fideszesek sem merik hangsúlyozni a kampányban. Akiről még egy közgyűlés levezetését is csak nehezen lehet elképzelni. Aki elfut, nem vitázik, csak szeretné magát jól érezni

KategóriákPUNK