Mindezt a Szabad Pécs szerdán megjelent cikke váltotta ki.

A cikk a hirdetés után folytatódikMegírtuk, hogy a Mindenki Pécsért színeiben a közgyűlésbe kerülő MSZP-s politikus, Nyőgéri Lajos három cége is kényszertörlés miatt szűnt meg. A politikust így 5 évre eltiltották a cégvezetéstől, amiből még két év vissza is van. A Szabad Pécs kérdésére Nyőgéri elmondta, hogy nem mond le a képviselőségről, ugyanis “minden következményt vállalt, minden olyan dolgot rendezett, amit emiatt kellett. Sem az államot, sem bármely más társaságot, akár egykori partnereit kár a történtek és a mulasztás miatt nem érte.”

Megkérdeztük Pécs polgármesterét is az ügyről. Péterffy Attila azt mondta, hogy egy cég kényszertörlésének sokféle oka lehet, megismerve azonban ennek a konkrét ügynek a hátterét és a tényeket, nem tartja indokoltnak a bizottsági elnöki posztról való lemondást.

Hoppál nem érti

Cikkünk megjelenése után több mint egy nappal, csütörtök este a Fideszből elsőként Hoppál Péter próbált nyilvánosan véleményt alkotni a helyzetről. Úgy tűnik, mintha az országgyűlési képviselő továbbra sem értené a független média működését, hiszen kérdést intéz facebookos követőihez: “A balhét vajon mért a ballib média hozta ki?” Közben pedig arra gyanakszik, hogy belharc törhetett ki az új pécsi városvezetésben.

Míg Hoppál Péter legalább azt leírta, hogy hol lehetett olvasni az ügyről, addig a Fidesz-frakció Péterffy Attilához intézett nyílt leveléből ez az információ hiányzik. Viszont a képviselő alkalmasságában továbbra is kételkednek és úgy látják, hogy: “amennyiben azonban a Polgármester Úr Nyőgéri Lajos melletti kiállását mégsem gondolja komolyan, akkor álláspontunk szerint ez arra való bizonyíték, hogy Polgármester Úr az Önt támogató szocialisták és gyucsányisták „politikai foglya”, hiszen a kampány során minden megnyilvánulása alkalmával szakértőkből álló vezetést ígért a pécsieknek” – írják.

Bár a polgármester a Fidesz által feltett lényegi kérdésre már a Szabad Pécs cikkében is válaszolt, a péntek késő délután kiküldött levelet változtatás nélkül közöljük. Mivel pdf formátumban kaptuk, így innen teljes egészében letölthető:

KategóriákMETÁL