PÉCS – A drukkolás becsülendő – kivéve, ha nem illegális. 

A cikk a hirdetés után folytatódikEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki egy szép nyári éjszakán 2014-ben egy áruházban fekete színű festékszóró sprayt vásárolt, majd ezzel kiballagott egy buszmegállóhoz, és annak a hátsó üvegfalára, majd több különböző utcán húzódó beton- illetve más kerítésre PMFC és PMFC FANS, illetve egyéb feliratokat, vonalakat festett. Mivel ezen tettével több tízezer forintos kárt okozott a tulajdonosnak, jól feljelentették.

A Pécsi Járásbíróság 2016. március 30. napján kihirdetett ítéletével a fiatalkorú vádlottat három rendbeli rongálás vétsége miatt 1 évre próbára bocsátotta és megállapította, hogy a vádlott a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Az elsőfokú ítélet ellen bejelentett fellebbezést a Pécsi Törvényszék 2017. április 25-én bírálta felül nyilvános ülésen, és az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatva a vádlottal szemben alkalmazott intézkedést megrovásra enyhítette. Az ítélet jogerős.

Arról sajnos nem szól a fáma, mit szólt a lelkes – ám sajnos nem túl előrelátó – PMFC drukker tettéhez a festésig rajongott pécsi klub.

KategóriákPOP