A magyar politikai közbeszéd, a széthúzás és gyűlölködés jelen állapotáért a vállaltan is szélsőséges pártokon kívül a legnagyobb felelősség egyértelműen a magát (most, aktuálisan) kereszténydemokratának mondó Fidesz-KDNP kormány a felelős. Újabb mélypont az a plakát, amelyen lemajmoztak egy, a józsefvárosi testületbe bejutott félig magyar félig afrikai felmenőkkel bíró képviselőt, és sunyi módon a kétfarkúakra akarták kenni a cseppet sem vicces plakátot.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem állítható teljesen biztosan, hogy a Fidesz-KDNP-nek köze van közvetlenül annak a plakátnak a kihelyezéséhez, amelyen egy frissen megválasztott MSZP-s józsefvárosi képviselő, Camara-Bereczki Ferenc látható, és amelyen lemajmozzák a félig magyar, félig afrikai (bissau-guineai) felmenőkkel bíró képviselőt.

Camara-Bereczki Ferencről és Balogh Lajosról mindenesetre ajánlunk egy korábbi, remek cikket a 444.hu-ról.

Sőt, az sem állítható, hogy a Fidesz vagy a KDNP híve volt az elkövető. Az egészen biztos viszont, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak ehhez semmi köze, pedig az elkövetők sunyin erre akartak utalni. Persze, akik ilyet tesznek, azokban a legtöbb esetben valójában szemernyi “bátorság” sincs, szemben a mérhetetlen rosszindulattal, gyűlölettel és frusztrációval.

Az viszont szintén állítható, hogy az egyre inkább a szélsőjobb felé tolódó, a szélsőjobbal folyamatosan összekacsintó, az embereket megosztó, egymás ellen hergelő, a gyűlöletet szító, ráadásul döbbenetes összegekből finanszírozott kormányzati kommunikáció által teremtett légkör egyértelműen utalható ezért a náci tempóért.

Akkor is így van ez, ha a Fidesz-KDNP megtszi, amit kell ilyenkor: elhatárolódik az esettől.

Frissítés (12:55):

A józsefvárosi Fidesz-KDNP közleményt juttatott el a szerkesztőségünkhöz, változtatás nélkül közöljük:

“A Józsefvárosi Fidesz-KDNP elítéli a kirekesztés, a rasszizmus és az antiszemitizmus minden formáját, így a Camara-Bereczki Ferenc VIII. kerületi képviselőről kihelyezett sértő plakátokat is.”

KategóriákPUNK