Törvényjavaslat-módosítást nyújtanak be Kövér László házelnökhöz címezve fideszes parlamenti képviselők, amellyel megreguláznák a “renitens” (ellenzéki) képviselőket, olvasta lapunk Szabó Szabolcs Facebook-oldalán. Az LMP-s országgyűlési képviselő (és úgy általában az ellenzéki parlamenti képviselők) véleménye elég lesújtó az “Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról című munkaanyagról. Egy évnyi fizetést is elvonhatnának bizonyos esetekben, és a “kitiltások” is egyszerűsödnének.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzabó Szabolcs azt írta, hogy “a kormánypárti képviselőknél kicsit elgurult a gyógyszer”.

Merthogy olyan módosítást nyújtottak be az Országgyűlésről szóló törvényhez,

“melyben jóformán csak a kitilt, betilt, elvon, letilt, kizár kifejezések ismétlődnek”.

A képviselőktől így például bizonyos esetekben már 6 hónapnyi fizetést lehetne elvonni (ha egyben ki is tiltják, de nem hagyja el az üléstermet, akkor 12 hónapra is növelhető), ki lehet tiltani majd képviselőt a Parlament és a Képviselői irodaház épületéből, meg hasonló finomságok.

„Mivel ilyenkor ugye szavazni nem tud, ezért a fizikailag is kizárt képviselő (akit akár 60 napra is ki lehet majd zárni) egy másik képviselőnek adhatná át a szavazati jogát.” 

A törvényjavaslat-módosítás ITT érhető el.

Például a szintén az LMP-frakcióban ülő baranyai országgyűlési képviselő Új Kezdet-alelnök Hohn Krisztinának sem tetszik, amire készülnek Kocsis Mátéék.


KategóriákMETÁL