Olvasói fotókat kaptunk, amin az látható, hogy közmunkások a Zsolnay Örökségkezelő irodáiból papírokat szállítanak el. Utánajártunk.

A cikk a hirdetés után folytatódikTegnap megírtuk, hogy három önkormányzati cég élén már biztosan vezércsere várható. Az egyik érintett vezető Vincze Balázs, aki Márta István távozása óta irányítja a város kulturális holdingját, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft.-t. Olvasói fotókon pedig az látható, hogy ma reggel 8-9 óra között közmunkások jól láthatóan dokumentumokat pakolnak egy autóba. “Nem tűnt titkolózásnak, de igénytelenül, halomba rakva pakolták a papírokat a kocsi belsejébe” – tette hozzá olvasónk.

Beszéltünk Vincze Balázzsal, aki csak annyit mondott, hogy a hivatalos választ már az új, ideiglenesen megbízott vezető fogja elküldeni a Szabad Pécsnek.

Megkérdeztük a céget, akik írásban válaszoltak a kérdéseinkre. A ZSÖK tájékoztatása szerint, a mai napon a pénzügyi osztály közmunkások segítségével iratokat szállított át helyhiány miatt az újonnan kialakított irattárba, amely szintén a Zsolnay Negyedben található. Azt is írták, hogy semmilyen irat nem került ki a Negyedből és minden a jogszabályok szerint lesz továbbra is tárolva.

Nem hivatalos információink szerint a ZSÖK átvilágítása folyamatban van, a cég már korábban sok dokumentumot adott át ebből a célból az új városvezetésnek.

KategóriákMETÁL