A MÁV közzétette a 2019. december 15-től érvényes új menetrendeket: Sásdon és Pincehelyen a legtöbb IC már nem áll meg.

A cikk a hirdetés után folytatódikAhogy a Szabad Pécs korábban megírta, tényleg kikerültek az InterCity-k új menetrendjéből a sásdi és pincehelyi állomások. Vagyis naponta csak egy IC-vonatpár fog megállni ezeken az állomásokon. Ez azt is jelenti, hogy a civilek tiltakozó aláírásgyűjtése nem vezetett eredményre.

A pécsiek viszont örülhetnek, hiszen ezzel az intézkedéssel 8-13 percet (!!!) is javul a menetidő Budapestre. Természetesen akkor, ha nem merül fel semmilyen módosító körülmény.

Pécsi IC-ket érintő változások

  • A Budapest és Pécs között közlekedő InterCity vonatok menetideje a menetrendváltástól 8-13 perccel rövidül a jelenlegi megállási rend módosításával. A Keleti pályaudvari indulás és érkezés nem változik, de Pécsről később, páratlan óra 27 perckor indulnak és korábban, páros óra 32 perckor érkeznek.
  • A Budapest és Pécs között közlekedő alapütemű InterCity vonatok Budapest és Pécs között csak Sárbogárdon, Dombóváron, és Szentlőrincen állnak meg, Pincehely és Sásd állomásokon nem. A megállási rend módosítása az InterCity vonatok értékesítési és utasforgalmi adatainak elemzésével történt, a kihagyott megállók alacsonyabb le- és felszálló utasforgalma miatt.
  • A kétóránkénti ütemes vonatokon felül reggel Budapest felé, illetve délután Pécs felé további egy vonatpár közlekedik (Tubes IC), Budapest és Dombóvár között a Somogy InterCity-vel egyesítve. Ez a vonatpár megáll Pincehelyen és Sásdon is, első osztályú kocsit nem továbbít.
  • Sásdot menetrendváltástól a kétóránként közlekedő személyvonatok szolgálják ki, illetve kora reggel Budapest felé, késő este pedig Pécs felé közlekedő ütemes InterCity, valamint a Tubes InterCity vonat is megáll az állomáson.
  • Pincehelyre az S40-es személyvonatokkal, illetve napi 3 pár kaposvári InterCity vonattal lehetséges az eljutás.​

A módosítások itt érhetők el, míg az egységes szerkezetbe rendezett új menetrend itt található.

KategóriákMETÁL