A PTE ÁOK felkerült a U.S. News & World Report Education 2020-as felsőoktatási tematikus világrangsorának 500-as listájára a klinikai orvostudományok területén – adta hírül ma a pécsi egyetem.

A cikk a hirdetés után folytatódikA U.S. News & World Report minden évben megjelenő rangsora a Best Global Universities képzési területenként és régiónként is értékeli a világ felsőoktatási intézményeit. A kiadó ismert arról, hogy következetes, adott területhez igazított módszertan alapján differenciál és az egyik nagy mértékadó rangsornak tekintik az Academic Ranking of World Universities, a QS World University Rankings és a The Times Higher Education akadémiai rangsoraival együtt.

A klinikai orvostudományok képzési területen a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara a tematikus világrangsorban a 471. helyet szerezte meg, amellyel Magyarországra vetítve a második a Semmelweis Orvostudományi Egyetem után.

A magyarországi orvosképző helyek között a Debreceni Egyetem az 580. a Szegedi Tudományegyetem az 520. helyen áll, míg az élen végzett Semmelweis Orvostudományi Egyetem a 222. helyet szerezte meg a listán.

Forrás: PTE

KategóriákJAZZ