Újabb pécsi fideszes sajtóközleményt kapott a Szabad Pécs, ma a POSZt ügyében adtak ki közleményt, formailag, tartalmilag pedig pontosabban Péterffy Attiláéknak címzett “felszólítást”.

A cikk a hirdetés után folytatódik“Felszólítás a POSZT körüli újabb botrány ügyében” – Ez a címe annak a csütörtöki sajtóközleménynek, amelyet a “FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Pécsi Frakciója” aláírással küldött meg a kormánypárt pécsi sajtósa.

Mint írják, az elmúlt napokban a sajtóban megjelent hírek szerint a pécsi városháza, illetve a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., mint többségi tulajdonos nem ad finanszírozást a Pécsi Országos Színházi Találkozót (vagyis a POSZT-ot) szervező POSZF Nonprofit Kft.-nek, melynek következtében a POSZF NKft. fizetésképtelenné vált. 

„Amennyiben igazak az állítások, úgy az az idei POSZT tudatos ellehetetlenítésének minősül a helyi balliberális vezetés részéről” – írják.

Kommentár: A jelenlegi helyzet a POSZF ellehetetlenítését sem jelenti feltétlenül, pláne nem a POSZT ellehetetlenítését! És egyébként tökéletesen ellentétes is lenne egy ilyen szándék azzal, amit ebben az ügyben eddig nyilatkoztak Péterffyék, és amely nyilatkozatok  jelentik az épelméjű gondolkodást egy fontos helyi értékről. Nyilvánvalónak tűnik, hogy nem azért tárgyalt előbb az egyik, majd aztán mindkét pécsi alpolgármester a POSZT-ról és a város szélesebben vett kulturális finanszírozásáról, hogy ellehetetlenítsék a POSZT-ot. Azt viszont nagyon is el tudjuk képzelni, hogy a Fidesz-éra alatt Pécsre, és különféle vezetői székekbe érkező Magyar Attilával nem szívesen dolgoznak a jövőben együtt. Amely feltételezett szándékot, tekintve Magyar elmúlt évekbeli pécsi ténykedését, valószínűleg igen sokan megértenének ebben a városban.

A Fidesz a közlemény második felében sem vesz vissza, sőt kicsit még keményebb is lesz a szöveg, íme:

„Érdemi lépések helyett eddig csak a rombolás és mellébeszélés tapasztalható a POSZT körül is az elmúlt időszakban. Úgy tűnik, hogy ennél a cégnél is az a legfontosabb kérdés a koalíció tagjainak, hogy ki legyen a vezetője”.

Kommentár: ők is arra juthattak, mint e cikk szerzője, hogy Magyar Attiláról lehet itt elsősorban szó. Csak velem ellentétben ők, ha jól értem, védelmükbe veszik a Munkácsy- és a Leonardo-kiállítást is Pécsre álmodó,  a Fidesz ún. baranyai erős embereivel kellemes baráti viszonyban lévő vezetőt, akinek a Leonardo-kiállítás többszörös buktája után is sikerült buknia – csak nem le-,hanem felfelé. Azt követően került a múzeumtól a ZSÖK-höz, majd lett a POSZF vezetője is és a POSZT egyik meghatározó irányítója. Na, de akkor most a POSZF vezetői posztjáról van szó vagy a POSZT tudatos tönkretételéről?

De van még a közleményből vissza.

„Miként várják el a balliberális vezetők ezzel a hozzáállásukkal, hogy komoly partnerként tekintsen rájuk a POSZT szakmai partnere? Sajnos félő, hogy a POSZT áldozatul eshet annak, hogy az érdemi munka helyett a balliberális vezetés figyelme a baráti pozíciók kiosztása, fizetések megemelése körül forog. Reméljük, hogy a POSZT többet érdemel a jelenlegi vezetés számára is, mint egy újabb pozíció megkaparintása.”

Kommentár: Itt már, ha jól értjük, mégsem a POSZT tudatos szétveréséről beszélnek. Sőt, van még reményük arra, hogy még “Pécs balliberális vezetésének” is jelenthet pozitívumot a POSZT.

A következőkben is vélemény, e sorok szerzőjének véleménye következik (dőlt betűs rész).

Tény, hogy a ‘balliberális’ kifejezést (most tegyünk úgy, hogy ez nem egy műszó, hanem  tényleg létező dolgot, létező elvet, ideológiát és embereket is érthetünk alatta) sikerült éppen a korábbi baloldali és liberális kormánypártoknak rendesen lezülleszteniük, leamortizálniuk, olyannyira, hogy a legegyszerűbb emberek és az értelmiség legvékonyabb, legműveltebb rétege is egyszerrw prüszkölt miatta. Na, de az elmúlt években az ‘úgy politizáló, ahogy és úgy kommunikáló, ahogy’ Fidesz rengeteget tett a ‘balliberális’ kifejezés rehabilitálásáért, annak az ilyen és ehhez hasonló szövegkörnyezetekbe történő rendszeres beemelésével. Ezt még egyszer a valódi balliberálisok, ha léteznek ilyenek, meg fogják nekik köszönni. Ellenségem ellensége a barátom és így tovább jelleggel. 

Na, de elkalandoztunk kicsit, pedig most jön a legjobb rész.

„Ezúton felszólítjuk tehát Péterffy Attila polgármestert, hogy szelfik és hangzatos, ám valódi mögöttes tartalom nélküli bejelentések helyett tegyenek végre rendet, mert, ha tovább folytatják a teljesen dilettáns tevékenységüket, akkor félő, hogy idén Pécsnek POSZT helyett csak a Pride jut.

Felszólítjuk továbbá, hogy haladéktalanul hozza meg azokat az intézkedéseket, amelyekkel a leggyorsabban helyreállítható a POSZF NKft. működése, továbbá a jövőben tartózkodjanak attól az elmúlt hónapokban tanúsított, részben tudatos, részben pedig hanyag magatartástól, amellyel a városvezetés veszélyezteti az idei POSZT Pécsen tartását.”

Kommentár: 100% aka. hibátlan – mást nem is tudunk hozzáfűzni mert “lehellet megszegik”

KategóriákMETÁL PUNK