Az elmúlt szezon végén nem csak a játékosokat, de a vezetőedzőt is, méltán, ünnepelték Pécsett, amikor a PVSK-Veolia férfi kosárlabda csapata bronzérmet szerzett a magyar bajnokságban. Most azonban már korántsem megy olyan jól a Panthersnek, aminek a következménye Csirke Ferenc felállítása lett. Új edző még nincs.

A cikk a hirdetés után folytatódikA PVSK a honlapján, közleményben számolt be a szakvezető menesztéséről.

Mint írják, „a Falco KC elleni vereség után – ami a bajnokságban sorozatban már a 7. volt – a PVSK vezetése 2019. december 30. napjával Csirke Ferenc vezetőedzőt felmentette a munkavégzés alól”.

Közös megegyezéssel távozik, de az is lehet, hogy marad

A Klubban való további foglalkoztatásáról, vagy szerződésének közös megegyezéssel történő felbontásáról később egyeztetnek a felek. Az új vezetőedző személyéről hamarosan dönt a vezetőség. Csirke Ferenc eddigi munkáját megköszönve és elismerve, további edzői karrierjéhez sok sikert kíván a Pécsi Vasutas Sportkör.

Frissítés 19.55 – Dragan Alekszics érkezhet a kispadra

Sajtóinformációk, még pontosabban a BB1.hu információi szerint Csirke Ferenc helyét a 49 éves Dragan Alekszics veszi át. Megjegyzik azt is, hogy Csirke Ferenc felállításával a PVSK kispadáról a magyar élvonal legrégebb óta egy helyben dolgozó vezetőedzője távozik, mivel Csirke Ferenc 2011-től irányította a Pantherst. Nem mellesleg már előtte is dolgozott a csapat mellett és ő is a klub korábbi, legendás játékosa volt.

Ha valóban Alekszics jön Pécsre, akkor egy olyan edzőt ültetnek a kispadra, akinek szintén távoznia kellett egy rossz széria/nagy vereség miatt, ő a Szolnoki Olajbányász KK kispadján ült, de november végén, egy nagyarányú, szombathelyi vereség után mutattak ajtót.

Dragan Alekszics 2005–2009 között volt a PVSK játékosa, sőt, amikor Pécsett játszott, akkor az ő utolsó évében Magyar Kupa aranyat is nyert a Panthersszel.

A BB1 megjegyzi azt is, hogy a szerb tréner edzőként háromszor nyert magyar bajnoki címet (2013–14, 2014–15, 2017–18) és négyszer Magyar Kupát (2014, 2015, 2018, 2019) a Szolnokkal, az EuroChallenge nemzetközi kupasorozatban pedig 2014-ben a négyes döntőig vezette a szolnokiakat..

KategóriákPOP