Nehéz és dolgos év van mögöttünk, el is fáradtunk, ezt nem tagadjuk, nem is nagyon tagadhatjuk, de már gyűjtjük az erőt a következő évre. Most és a következő napokban mi is pihenünk egy kicsit és töltődünk, de hírek lesznek természetesen, csak talán (és remélhetően) kevesebb. És persze itt van az ünnepi időszakban egy olyan dolog, amire tényleg büszkék vagyunk, a Karácsonyi történetek című sorozatunk 2019-es kiadása kortárs írók, költők, irodalmárok és újságírók közreműködésével.

A cikk a hirdetés után folytatódikKét választás is volt 2019-ben, és persze két kampány, és minden, ami azzal jár egy politikai-közéleti újság életében, amely próbál ott lenni mindenhol, ahol a helyi közélet fontos dolgai történnek és legfontosabb szereplői felbukkannak.

Nehéz év volt 2019, de az is biztos, hogy 2020 sem lesz egyszerű. Jelzi ezt, hogy éppen egy hónappal ezelőtt kénytelenek voltunk úgy dönteni, hogy szüneteltetjük, felfüggesztjük a működésünket. Egész egyszerűen nem láttunk más megoldást abban a helyzetben. És bár korántsem oldódott meg a helyzetünk, a jövőnk, olvasóink támogatásával, és néhány nagyobb adományozó segítségével egy kicsi időt, egérutat nyertünk ahhoz, hogy megpróbáljuk felépíteni azt a támogatói kört, amely életben tudja tartani a Szabad Pécset, a vidék és a régió egyik független közéleti-politikai híroldalát. Emiatt nagyon nagy öröm volt számunkra, hogy egy héttel később visszakapcsolhattuk és újra elérhetővé tehettük a Szabad Pécset. Bizalmat kaptunk, így mi is azzal, bizalommal indultunk újra: bízunk a jövőben, és abban, hogy a lap felfüggesztése végül egy nagy felkiáltójellel, segélykiáltással ért fel, ami sok helyre elért, s még egy ideig visszhangzik.

Így – amint arról beszéltünk is már – az is biztos (és szükségszerű), hogy az új év változást hoz a Szabad Pécs életében. Amit viszont mindenképpen ígérünk, és bátran ígérhetünk, az az, hogy hűek maradunk olvasóinkhoz, önmagunkhoz, elveinkhez, mindahhoz, amit a nyilvánosságról és a szakmánkról, illetve hát: hivatásunkról gondolunk.

Karácsonykor mindenki a szeretetről, a gondoskodásról, a családról, az egymásra odafigyelés fontosságáról beszél, és ez így is van jól. Ahogyan az összegzésről, számvetésről, és persze a hitről is. Mi is.

Éppen ezért kimondjuk: nagyon köszönjük Önöknek, Nektek, hogy velünk vagytok, hogy olvastok minket, hogy ha van lehetőségetek, támogattok is minket, hogy kommentáljátok, megosztjátok, kedvelitek írásainkat, hogy nem rejtitek véka alá a véleményeteket,  akár milyen előjellel is, mert elenyésző kivételtől eltekintve azt mindannyian kifejezetten jószándékkal teszitek, s mert – reméljük, hisszük – érzitek, hogy ma Magyarországon egy kis, független, de megalkuvást nem ismerő lap olvasói egy nagyobb közösség tagjai is. Büszkén és meghatódva mondjuk, hogy ez az egyik legnagyszerűbb és legmeghatóbb dolog, ami történhetett velünk, nagyon köszönjük ezt nektek! Köszönjük, hogy ezzel is kiálltok a nyilvánosság, a szólás- és sajtószabadság, a független sajtó mellett.

Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánunk!

KategóriákMETÁL