Az év végén is pörögnek a közbeszerzések, ráadásul a baranyai közlekedés szempontjából újabb témában történhet előrelépés

Az év végén is pörögnek a közbeszerzések, ráadásul a baranyai közlekedés szempontjából újabb témában történhet előrelépés, ugyanis Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az M60 Pécs – Szigetvár Nyugat gyorsforgalmi út tervezésére írt ki pályázatot.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Az M60 Pécstől Barcson át az országhatárig tartó gyorsforgalmi út fejlesztése Orbán Viktor 2015-ös ígéretei között is szerepelt. A kb. 60 km-es szakaszra korábban már a környezetvédelmi hatástanulmány és a megvalósíthatósági tanulmány is elkészült. A beruházást már 2018-ban el kellett volna kezdeni, azonban most még mindig csak az első szakaszra írt ki pályázatot a NIF.

Fotó: NIF

Mészáros Lőrinc kedvenc kiadványának legfrissebb számában, azaz az európai uniós közbeszerzési értesítőben ma megjelent kiírás szerint: 37 km-es szakasz tervezésére várnak ajánlatokat. A feladat az M60 Pécs – Szigetvár közötti szakaszon egy 2×2 sávos autópályává fejleszthető gyorsforgalmi út tervezése, új nyomvonalon. A műszaki tartalomban 3 db különszintű csomópont, 2 db szintbeni csomópont, 1 db kétoldali egyszerű pihenő, 1 db kétoldali komplex pihenő, 1 db mérnökségi telephely, rendőrségi épület, hozzávetőleg 33 db hídműtárgy is szerepel. A nyertesnek nem csak az engedélyezési terveket készíti el, de az építési engedélyek megszerzésében is közreműködik, valamint az engedély megszerzéséhez szükséges egyéb dokumentációk, hozzájárulások beszerzése is a feladata lesz. Az ajánlatokat 2020. január 28-ig várja a NIF, bár előfordulhat, hogy módosítják a határidőt.

A második szakasszal, azaz a Szigetvártól az országhatárig tartó szakasszal kapcsolatban egyelőre nincs friss információnk.

KategóriákMETÁL