Előreláthatólag 41+5 napirendi pontról vitázhat holnap a pécsi közgyűlés: többek között az e-biciklik kötbérezése, a képviselők díjazása, a városi cégek vezetése, felügyelőbizottsági helyek és az új vásárcsarnok is a tárgyalandó témák között lesz.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Ahogy arról korábban beszámoltunk, az új városvezetés a képviselői díjazást új alapokra helyezné, azaz az aktuális szakmai minimálbérhez minimálbérhez kellene kötni, Ezzel kb. 27%-kal javulnak rögtön a bruttó tiszteletdíjak, illetve a későbbiekben automatikusan emelkednek.

Több önkormányzati cég élén is változás várható: eddig Vári Attila (PSN), Kiss Tibor (Biokom), Vincze Balázs (ZSÖK), Kathreiner Zoltán (Pécsi Kommunikációs Központ), Merza Péter (Pécsi Városfejlesztési Nzrt.) távozása volt biztos, azonban nem mindenkinek az utódja került még nyilvánosságra. Ha a közgyűlés is támogatja, akkor Merzát határozott ideig (6 hónap) cégen belülről pótolják, Csúcs Zoltán, eddigi műszaki igazgató személyében lehet új vezetője a pályázatokkal foglakozó szervezetnek.

Rengeteg városi cég felügyelőbizottsági tagjának jár le a mandátuma idén, tippünk szerint ez lesz a holnapi közgyűlés egyik forró pontja.

Adminisztratív hiányosságot is pótólhatnak holnap: mivel az előző közgyűlésen új hivatali struktúrát fogadtak el, így ezeknek az osztályoknak az átnevezése is szükséges.

A PécsiKe néven elindított e-közbringa rendszert egyelőre kísérleti jelleggel indította el az előző városvezetés, azonban a kivitelező jelentősen megcsúszott a projekttel. Most arról dönthet a közgyűlés, hogy a város kívánja-e érvényesíteni a 10 millió forintos igényét a kötbérre, avagy elfogadja a projektet konzorciumban elnyerő Cycleme Kft. felajánlását, azaz újabb típusú bicikliket. A cég a felelősségét egyébként nem ismeri el, a csúszást rajta kívülálló okokra vezeti vissza, így a kötbér nem lenne garantált.

Évek óta húzódik az új vásárcsarnok építése. A projektet többször át is kellett tervezni, a forrásokhoz igazítani, azonban legutóbb már sikeres közbeszerzésről számolhattunk be. A fidesz-közeli B. Build nyerte a kivitelezést, jóval többért mint a rendelkezésre álló keret. Még Páváék fordultak többlettámogatásért a kormányhoz, azonban döntés nincs. Közben ezt az összeget csökkenteni is kell, mert kiderült, hogy egyes részfeladatok áfáját nem lehet elszámolni, illetve van, amit más pályázatból (közműkikötés) is meg lehet oldani. Viszont, az is kiderül az előterjesztésből, hogy az új városvezetés is elkötelezett a projekt iránt.

Két nyilatkozat elfogadása is napirenden lesz: Kóbor József (LMP) által benyújtott indítványok átmentek a bizottságon és a bodai nukleáris hulladéktároló és az uránbánya újranyitása ügyében is kifejezheti szándékait a közgyűlés.

A keddi közgyűlést – szokás szerint – élőben tudósítja a Szabad Pécs.

Címkék:
KategóriákMETÁL