A 16 éves svéd klímaaktivistát, Greta Thunberget választotta a Time magazin 2019-ben az Év emberének.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint ismert, Greta Thunberg azzal hívta fel magára, és legfőképpen a klímaváltozásra (most már: klímavészhelyzet/klímakatasztrófa) a figyelmet, hogy egy alkalommal (majd aztán újra és újra) úgy döntött, hogy nem iskolába megy, hanem tüntetni, egyenesen a svéd parlament elé. Az Asperger-szindrómával élő Thunberg így kívánta a svéd politikusok (azóta pedig a világ vezetőinek) a figyelmét felhívni arra, hogy azonnali intézkedésekre van szükség a klímaváltozás miatt.

Forrás: Time.com

Greta Thunberg világszerte milliókat inspirált, számos klímavédő mozgalom emiatt indult el, vagy erősödött meg, hazánkban is tartanak rendszeresen klímatüntetéseket diákok. A Time magazin Év embere díja kapcsán megjelent cikkben leírják történetét, és hangsúlyozzák, hogy globális mozgalmat indított el és a világ vezetői előtt beszélt. A címet hagyományosan annak a személynek, csoportnak, gondolatnak ítélik oda, aki vagy ami az adott évben a legnagyobb hatással volt a világban.

Greta Thunberg Is TIME’s 2019 Person of the Year

The climate activist has succeeded in turning vague anxieties about the planet into a worldwide movement calling for global change

KategóriákMETÁL