Élete legkimerítőbb és legintenzívebb éveként tartja számon Péterffy Attila 2019-et. Pécs polgármestere az év jelentős részét kitevő kampányról és az azóta eltelt bő két hónap történéseiről beszélt az önkormányzat által fenntartott Pécsmának adott karácsonyi interjúban.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs csupán szemlézi az interjút, az új pécsi polgármester, általunk legfontosabbnak tartott kijelentéseit szedtük össze az alábbiakban, a teljes cikket EZEN a linken érhetik el.

Habár a céges világból jött 2019. élete egyik legkimerítőbb éve volt.

A polgármesteri indulás bejelentése óta a mostanáig eltelt időszakot összefüggő folyamatként látja, azzal az erős üzenettel, hogy egészen különböző és másképpen gondolkodó emberek is össze tudnak fogni, ha a főbb kérdésekben egyetértenek, s abból nagy dolgok születhetnek.

(Megj: az interjúban ugyan 2019 januárjáról beszélnek, amikor több párt bejelentette, hogy támogatja jelöltként, ő pedig először állt ki személyesen emiatt a nagyközönség elé, valójában Péterffy Attila tavaly októberben, a Szabad Pécs választási anyagában jelentette be, hogy indulni kíván a pécsi polgármesteri székért – B. A.)

A politikai ellenfelei egy pillanatig sem válogattak az ellenük bevetett eszközökben, e támadásokat nem felejtette el, de így, karácsony idején biztosan nem, sőt a következő években sem ez fogja vezérelni az “építkezésüket”.

Egy város közössége nagyon erős tud lenni közös értékeiben, közös jövőképben származástól, politikai és vallási hovatartozástól függetlenül. És ebben Pécs erős, sok pécsi pedig azt mondta neki, hogy mintha megváltozott volna Pécs levegője a választások után.

Két hónap telt csupán el a választások óta, de szerinte amit ígértek, már ebben a rövid időszakban is elkezdték véghez vinni.

Pécs a sport terén is készül a sikerekre, ezért alkották meg a városi sportkoncepciót. Kiemelten fontos az utánpótlás-nevelés. A pécsi gyermekek mozgása a fókuszban lesz, de a több ezer Pécsett tanuló egyetemistára is jobban oda fognak figyelni. Az élsport mellett a szabadidő- és a tömegsportnak, illetve az egészségmegőrzésnek szánnak nagy szerepet.

Cél az, hogy a pécsi kulturális élet fontos szereplőivel közösen gondolkodjanak új, innovatív projektek megvalósításáról. Ilyen például az is, hogy a volt Bóbita Bábszínház épületére pályázatot nyújtottak be közvetlenül Brüsszelbe.

Mostanra, nem szégyenli, nagyon elfáradt, az ünnep alatt pihenni szeretne, a családtagjaival tölteni a karácsonyt, akik ebben az évben rendkívül keveset látták.

A pécsieknek pedig boldog ünnepeket kíván, és azt, hogy ha tehetik, töltsék ők is meghitt békében a karácsonyt, szilveszterkor pedig találkozzanak a város főterén, ahol ő is ott lesz.

KategóriákMETÁL