Furcsa  ?magyarázatát? adta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képvielője hétfőn annak, amiket egy belső LMP-s megbeszélésen mondott. Azt ti., hogy úgy írta alá a kampánytanácsadójukkal, Ron Werberrel kötött megbízási szerződést, hogy neki akkor még nem volt jogosultsága azt megkötni. És, hogy tudta azt is, hogy a korábban az MSZP kampányát is segítő szakember ezt nem tudhatta, sőt, semmi oka nem volt kételkedni abban, hogy nem egy arra jogosult személlyel írnak alá szerződést.

A cikk a hirdetés után folytatódikLényegét tekintve ugyanazt mondta, és ezzel erősítette meg a Szabad Pécs korábbi értesülését Ungár Péter volt újságírónknak, Katus Eszternek a 7300.hu-n, amit a botrány kirobbanása után írtunk. Azt tudnillik, hogy habár a Magyar Narancs által kiszivárogatott korábbi felvételen Ungár arról beszélt, hogy később majd lehet azzal védekezni, hogy nem érvényes a szerződés, ha elszámolási vitájuk lenne Ron Werberrel, a kampánytanácsadó éppenhogy érvényesnek tartja a szerződését. Merthogy valóban lett is elszámolási vita a parlamenti párt és Werber közt, miután a tanácsadó még a választás előtt megszakította a kapcsolatot az LMP-vel, és még követel megbízási díjat az LMP-től.

És mint írtuk is, habár Ungár Péter körül a botrány után forr a levegő, és temetik politikusként, nagyon érdekes jogi helyzet, hogy Werber a szerződést érvényesnek tekinti, ami kifejezetten jól jöhet Ungár Péternek a kirobbant botrány után.

 

 

És mint a interjújából kiderült, ez az érv valóban elhangzik az LPM politikusa szájából. Amúgy ettől függetlenül még igen érdekesnek nevezhető az – már ha láttuk és hallottuk a kiszivárgott videón elhangzottakat ?, amit Ungár mond:

?Az a nagyon szerencsétlen és hülye mondat egy belső LMP-s kampányértékelő fórumon hangzott el. Nagyon restellem az egészet és nem is akarok mentegetőzni, de azt tudni kell, hogy bármi is hangzik el a videón, valójában nem jártam el jogszerűtlenül, és ezt maga Werber úr is elismerte az általa indított perben?.

 

Korábbi, fent már hivatkozott cikkünkben megszólalt az a DK-tag fiatalember, aki feljelentést tett Ungár Péter ellen a kiszivárogtatott videó miatt. Ahogyan ajánljuk a 7300.hu-ra hétfőn felkerült teljes interjú elolvasását is, mert nem csak a botrányról van benne szó érdekesen, hanem más, fontos ügyekben is megkérdezték a politikust.

KategóriákMETÁL