Karácsony előtt írt arról a Szabad Pécs, hogy egy olasz rendszámú fehér kamion illegálisan rakott le több tonnányi hulladékot (az első hírek szerint akár 40 tonnányi szemetet is lerakhattak) Komló és Mánfa között. A rendőrség most megerősítette a Pécsmának, hogy már elfogták a tettest: egy 39 éves pécsi férfit.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs adott hírt arról először, EBBEN a cikkünkban, hogy több tonna (először 40 tonnát írtunk), de a HELYSZÍNEN járva azt mondtuk már, hogy több tonnányi lehetett “csak” a rakomány, amit egyébként, nem kizárt, hogy két fordulóval vittek a helyszínre, a Komló és Mánfa közti közúttól néhány méterre, egy bozótos, de előzetesen “rendezett” területre.

A Pécsma szerdai cikke szerint az ügyben megindult a nyomozás, és már van is egy gyanúsítottjuk, egy 39 éves pécsi férfi, akit már ki is hallgattak, gyanúsítottként. A Pécsma a rendőrségi válaszra hivatkozva azt írta, hogy a bűncselekmény elkövetését a férfi elismerte. Mint megírtuk: a Komlói Rendőrkapitányság „hulladékgazdálkodás rendjének megsértése” miatt nyomoz, de ennél többet nem mondtak a rendőrök, és még most sem, az idézett cikkben is azt mondták, hogy mivel az eljárás még folyamatban van, ezért bővebb tájékoztatást nem adnak. Magyarul egyelőre nem lehet tudni sem azt, hogy miért egy olasz rendszámú kamionnal dolgozott a 39 éves pécsi férfi, és hogy miképpen szerezte a fuvart, ami láthatóan egy olasz, műanyag alkatrészeket és termékeket készítő gyártótól szállított Baranyába hulladékot.

KategóriákMETÁL