Nem először került összetűzésbe az igazságszolgáltatással az a férfi, aki nemrég bozótvágóval, a másik esetben pedig egy kisebb, de éppen eléggé veszélyes késsel fenyegetőzve rabolt ki egy siklósi, majd egy pécsi kisboltot. A Szabad Pécs arról értesült, hogy a most előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsított 2006 tavaszán bombával fenyegetőzve rabolt. A 180 ezer biztosan nem lesz a szerencseszáma.

A cikk a hirdetés után folytatódikFelfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt 2020. július 21-én egy hónapra elrendelte P. Cs. letartóztatását a Pécsi Járásbíróság. A 43 éves férfi azt megelőzően kirabolt kér baranyai kisboltot.

Az elsőt július 15-én Siklóson, maszkban, szemüvegben, kapucniban, egy bozótvágóval fenyegetőzve. A másodikat pedig már két nappal később, Pécsett fosztotta ki, egy kisebb, de még mindig elég veszélyesnek tűnő késsel, hasonló ruházatban.

Újabb három nap elteltével, július 20-án aztán rendőrkézre került, mégpedig Jászapátiban, jász-nagykun-szolnoki rendőrök, a „Tisza” Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai fogták el.

A gyanúsítottról a hivatalos szervek harkányi férfiként számoltak be, de az ismert baranyai fürdőváros csupán az utolsó tartózkodási helye volt a 43 éves bűnözőnek.

A Szabad Pécs többekkel is beszélt az elmúlt napokban, akik ismerték a férfit. Azt mondták, eredendően sellyei, aki a közelmúltig az Ormánság fővárosában lakott, csak nemrég költözött át egy harkányi címre. Sellyén élt és próbált dolgozni is tehát az elmúlt években. Leginkább alkalmi munkákból élt az amúgy szobafestő végzettséggel rendelkező P. Cs., akit többen is úgy jellemeztek, hogy “voltak jó pillanatai és időszakai” is az életében, de balhés, kötekedő férfiként is jellemezték.

Sokkal érdekesebb ügyre is rábukkantunk azonban róla kérdezősködve, és ezt később nem hivatalosan, rendőrségi és bírósági forrásaink is megerősítették: a most 43 éves P. Cs volt az, aki 2006-ban is elkövetett egy rablást. De nem is ez az igazán érdekes, hanem az, hogy egy pécsi postahivatalt rabolt ki, még inkább az a mód, ahogyan: azt mondta, hogy egy bombát hozott, és felrobbantja, ha nem kap pénzt.

A “bombát”, illetve egy csomagot letett a postahivatal bejárata elé, mielőtt belépett. A fenyegetésre – ahogyan aztán 14 évvel később Siklóson és Pécsett is a kisboltokban – adtak neki pénzt. Csakhogy akkor sokkal hamarabb elfogták, mert amikor a rablás után kilépett a postáról – a felfordulást érzékelték az épületen kívül lévők is – szerencsétlenségére éppen volt ott egy szolgálaton kívüli rendőr is, aki egy másik járókelő segítségével leteperte a férfit.

A bombával fenyegetés miatt azonban ez nem egyszerű rablás volt, ezért a férfit sokéves büntetésre ítélték, úgy tudjuk, 9 évet valóban le is ült a bombával való fenyegetőzésért és a rablásért.

Az akkori érték már egyáltalán nem összevethető a maival, de érdekes, hogy P. Cs. 2006-ban, a pécsi postáról is 180 ezer forinttal lépett ki, ennyi volt a zsákmánya, de nem sokáig élvezhette azt, mert elhagyott belőle tudomásunk szerint 160 ezer forintot menekülés közben, a bozótvágót (és értékét) pedig ő maga dobta el, vélhetően azért, hogy megszabaduljon ettől a bizonyítéktól, illetve talán azért is, mert nem tudta úgy elrejteni, hogy ne legyen az azonnal feltünő a biciklijén való menekülés közben. Ilyen előzmény után rabolta ki aztán Pécsett a vietnámi kisboltot, ahol azonban megint csak nem érdemelhette ki a világ legszerencsésebb rablója címet, onnan ugyanis csupán 10 ezer forintot tudtak neki adni, ennyi volt az aznapi bevétel.

Most tehát úgy várhatja ki a rendőrségi nyomozás, aztán pedig vélhetően a bírósági eljárás lefolytatását egy kettős, fegyveres rablás elkövetőjeként, hogy azok előtt már 9 évet töltött a hűvösön.

És, hogy lehet-e ezek után még bármilyen “csattanóval” szolgálni?

Talán akkor, ha leírjuk, hogy a csomagban, amit a posta bejárata elé helyezett egy SOKOL rádió volt, azt csomagolta be és fogta rá, hogy bomba.

Címkék:
KategóriákMETÁL