És a győzelem a lelkének is nagyon jót tett, nagy szüksége volt rá, vallotta meg a pécsi úszó a nemzetközi úszószövetség által szervezett Bajnokok Ligája első állomása után Facebook-oldalán.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem csak az év első komolyabb versenye, hanem Kenderesi Tamás visszatérése is volt a Kínában, Sencsenben zajlott első idei FINA Bajnokok Ligája futam, amelyben Kenderesi három számban is érdekelt volt. Két váltóban is úszott, mindkétszer másodikként ért a csapata célba, ő pedig egyénileg 200 méteres pillangóúszásban bizonytíhatott, és meg is tette: aranyérmet szerzett.

Tudni kell, hogy Kenderesi (PSN Zrt.) nem “csupán” a világ minden pontján ismertté vált botránya, hanem az azt követő térdműtétje után is kellett most visszatérnie, azaz lelkileg, pszichikailag és fizikálisan egyaránt talpra kellett állnia. Mint posztjában írta, a következő állomás Peking lesz, amit már nagyon vár. És mivel a szövetségnél úgy döntöttek, hogy nem tiltják el a pécsi versenyzőt, a mostani győzelem az eljövendő versenyeket illetően nem is elsősorban a pekingi futam miatt fontos, hanem mert az idei évben, olimpia is lesz, Tokióban.

A Sencsenben lezajlott FINA BL-futamon a magyarok közül aranyérmet szerzett még Késely Ajna (400 méter gyors), ezüstérmet Kapás Boglárka (400 méter gyors), Hosszú Katinka (200 méter hát), bronzérmet pedig Kozma Dominik (200 méter gyors).

KategóriákPOP