Elrendelte a Pécsi Járásbíróság hétfőn annak a Pécsett élő hajléktalan férfinak az előzetes letartóztatását, aki „idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntette, kétrendbeli rongálás vétsége és kétrendbeli garázdaság” vétségével alaposan gyanúsítható a bíróság szerint.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A Pécsi Járásbíróság 2019. július 1-jén elrendelte egy Pécs területén élő hajléktalan férfi letartóztatását egy hónapra, idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntette, kétrendbeli rongálás vétsége és kétrendbeli garázdaság vétsége alapos gyanúja miatt, olvasható a bíróság honlapján közzé tett közleményben.

Leírták azt is, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint az immáron gyanúsított férfi a múlt csütörtökön délután Pécs belvárosában, minden előzmény nélkül két alkalommal megütött egy idős férfit. Az ő kilétét azóta még nem sikerült kideríteni. Az viszont a nyomozás eddigi adatai szerint bitosabbra vehető, hogy az agresszívvá váló hajléktalan férfi a későbbiekben átment az utca másik oldalára, majd szitkozódva futni kezdett. Ezt látva egy nő az ott parkoló gépkocsijába menekült. A gyanúsított mindeközben minden ott parkoló autóra ráütött, kettőt közülük így meg is rongált. A gépkocsikban összesen mintegy 270 ezer forintos kár keletkezett.

A gyanúsított még ezt követően is folytathatta útját a pécsi belvárosban, ahol belekötött két idősebb hölgybe, akik éppen egy padon ültek. Egyiküket minden előzmény nélkül, előbb közepesen, majd arcát nagy erővel megrúgta. Az idős sértettnek a rúgás következtében eltört az állkapcsa. A sértett nő a második rúgástól hanyatt esett, a gyanúsított ekkor a másik nőt is megrúgta egyszer. Az, hogy ennek vége szakadt, az az oka, hogy ekkor már egy férfi a sértettek segítségére sietett, mire a dühöngő hajléktalan a helyszínről elfutott.

A letartóztatott férfi többszörösen büntetett előéletű, a fent leírtakat is már több felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el. Azért kérvényezték az előzetes letartóztatását, mert alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárás során elérhetetlenné válna, megszökne, illetve az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vették, így az végleges.

KategóriákPOP