Hét személy előzetes letartóztatását indítványozta embercsempészés gyanúja miatt a Baranya Megyei Főügyészség, és a Pécsi Járásbíróság el is rendelte azt. A három magyar és négy szír állampolgárral szemben az ünnepek alatt indult büntetőeljárás. 

A cikk a hirdetés után folytatódik



A haóságok eddigi adatai szerint a három magyar és négy szír állampolgár összesen 18, többségében szintén szír személynek nyújtott segítséget ahhoz, hogy a magyar államhatárt illegálisan átlépjék, és így Nyugat-Európába, jellemzően Ausztriába vagy Hollandiába jussanak, olvasható az ügyészség csütörtöki közleményében.

Az embercsempészeket a nyomozó hatóság Sárhát külterületén, Újmohácsnál, illetve Kölked közelében vonta intézkedés alá, majd őket őrizetbe vette. Mint a vádhatóság írta, tekintettel arra, hogy a gyanúsítottakkal szemben fennállt a bizonyítás megnehezítésének a veszélye, valamint attól is tartani kellett, hogy szabadlábon hagyásuk esetén elszöknének, a hatóság előtt nem jelennének meg, ezért az ügyészség indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelésére. 

A Pécsi Járásbíróság az ügyészség indítványát valamennyi személy esetén megalapozottnak találta, és mindannyiukat letartóztatta.

KategóriákPOP