A decemberi felfüggesztést követően folytatódnak hétfőtől a rekonstrukciós munkálatok a Ferencesek utcájában. A következő egy hónapban az E.ON és a Magyar Telekom vezetékein dolgoznak majd.

A cikk a hirdetés után folytatódikA városháza sajtóközleménye szerint kisfeszültségű és közvilágítási villamos földkábelek rekonstrukciója következik. Ez a vezetékcsere második, egyben utolsó üteme, mellyel párhuzamosan a Magyar Telekom is folytatja az utcában a gyengeáramú kábelhálózat kiépítését.

A munkálatokra két, egyenként két hetes szakaszban kerül sor:

  • 2020.01.20-02.04.: A Ferencesek utcája 17.-től a Várady Antal utcai sarokig, az utca déli oldal haladva.
  • 2020-02.05-02.22.: A Ferencesek utcája 28.-tól a 42.-ig tartó szakaszon, az utca északi oldalán.

A gyalogos forgalom biztosítására a munkavégzés teljes időtartama alatt végig korlátok lesznek elhelyezve a munkaárkok mellett. A boltokba való bejutás, valamint a kapubejáróknál a ki- és bejárás folyamatosan biztosított lesz.

Egyes munkafázisokhoz kapcsolódóan szükség lesz majd tervezett üzemszünet meghirdetésére egyes érintett ingatlanok esetében (egy ingatlant legfeljebb két alkalommal érintve), erről az érintettek előzetesen szórólap útján tájékoztatást kapnak majd.

A térköveket már ismerős cég rakhatja le

A Ferencesek utcája megújítást európai uniós forrásból tudja fedezni az önkormányzat. A közműrekonstrukciót követően a teljes utca, azaz nagyjából 1700 négyzetméter kap új, a Jókai téren találhatóval azonos porfir burkolatot, és a tervek szerint növényeket is.

A kivitelezésre három hónapja lesz a nyertesnek. Ugyan még nem hirdették ki, de az egyetlen érvényes ajánlatot – az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben látható nyilvános adatok szerint – a Szedibau Kft. adta be, ami nettó 243 millió forintról szólt. Korábban ugyanez a szederkényi cég végezhette az uránvárosi piac környékének felújítását is, ami kicsit meg is drágult. Ha minden a tervek szerint halad, azaz február végén-március elején kezdődhet a a Ferencesek utcájának a befejezése, akkor valamikor május-június környékén lehet teljesértékűen használatba venni az utcát. Mivel 2019. május 20-án kezdődtek meg a munkálatok, ezért így a felújítás az előzetesen kommunikált 8-10 hónap helyett legalább 12 hónap lesz. Ha minden jól megy. Persze, a legoptimistább forgatókönyv szerint már tavaly novemberben el kellett volna kezdeni a befejező fázist.

KategóriákMETÁL