Olyan ember, aki jobban szereti a hazáját, mint a hatalmat, többek között ezt mondta Márki-Zay Péterről Karácsony Gergely pénteken délelőtt, a Parlament mellett tartott rendkívüli sajtótájékoztatón. Karácsony Gergely bejelentette, hogy visszalép a miniszterelnökségtől.

A cikk a hirdetés után folytatódikArra jutott, tegnap, olyan 11 óra tájban, hogy ha ezt nem lépi meg, akkor Orbán Viktor marad – közölte és magyarázta döntését Karácsony Gergely.

Ez áldozat, de „az ég szerelmére, a hazánk olyan helyzetben van, hogy aki nem hoz áldozatot, az nem hazafi” – hangsúlyozta.

Mint mondta, ő is, és Márki-Zay Péter is az ellenzéki egység híve. Fel kell számolni a politikai korrupciót, kivagyiságot és a húsz éve uralkodó háborús politikai narratívát. Karácsony azt mondta, hisz abban, hogy Márki-Zay Péter tudja egyesíteni az ellenzéket. Ha ezt nem hinné, akkor nem lenne ez a bejelentés. Talán ezért is mondta el számtalanszor, hogy “Márki-Zay Péter barátom”, és hogy ez a döntés a szíve legközepéből jött. Az őt támogatók és a Jóisten támogatását is kérte ahhoz, hogy Márki-Zay Péter igazi államférfivé váljon. 

Karácsony Gergely azt mondta, könnyű és nehéz is volt neki ez a döntés. Könnyű, mert mint mondta is, ő a háta közepére kívánta a miniszterelnökséget, de mindennél fontosabbnak tartotta azt, hogy leváltsák Orbán Viktorékat.

Mint mondta, ez a bejelentés és döntés nem róla, nem Márki-Zayról és nem a hatalomról szól, mert a politika nem uralkodás, hanem szolgálat.  

Nehéz is volt ez a döntés. Miért is gondolta, hogy azér szolgálja a hazáját, ha marad. Mert sokan támogatták őt,  

Olyan jobbközép politikust fog támogatni, akivel nagyon sok mindenben nem ért egyet, például az adópolitikában. Mert ő egy szociáldemokrata és zöld programban hisz. Talán sokszor elveszett a hatalmi játszodazások rejtvényeiben a kampányban, és nem beszélt arról a hitről, ami politikusként hajtja és amiben hisz.  

Márki-Zay Péter is államférfinak nevezte Karácsony Gergelyt. Azt is mondta, hogy a bal- és jobboldaliakat fog képviselni. Nem alku és nem pártmutyi volt ez a döntés, hanem két úriember alkuja, a haza érdekében, és a haza érdekében közösen fog menni 

Semmit nem tud adni neki, csak a szabadságot és a sikert. Karácsony Gergely hősies, tanúbizonyságot tett arról, hogy nem korrupt, nem alkuszik meg, hanem komoly és felelős döntést hozott meg. Ők ketten nem kevesebben, hanem többen vannak, de szükségük lesz Dobrev Klára támogatására is, aki az első forduló győztese.

Hárommillió szavazóra lesz szükségük jövő tavasszal ahhoz, hogy nyerjenek, és kétségeik vannak arról, hogy le lehet-e váltani Orbán Viktort.

Orbán Viktor egyetlen reménye mostantól, hogy Dobrev Klára megnyeri ezt a választást, fogalmazott Márki-Zay Péter. Mert szerinte ővele lehet megnyerni a választást, mert ő jobboldali, keresztény, hétgyermekes ember, akire a fideszesek is átszavaznak, és emiatt megverhetik a Fideszt. És emiatt dobhatják majd a kukába Orbánék a korábbi években több száz milliárdért feladott hirdetéseit, mert vele nem foglalkoztak.

KategóriákMETÁL