Burján Csaba már egy hónapja nem edzhetett együtt a magyar gyorskorcsolya válogatott tagjaival, mert még nem született ítélet a Kínát ért megjegyzése miatt indult fegyelmi eljárásban.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzinte bizonyos, hogy nem lesz ott Burján Csaba a hazai rendezésű, debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon, mivel még nem zárult le a magyar szövetség ellene megindított fegyelmi eljárása, írta cikkében a Nemzeti Sport.

Lapunk is beszámolt arról az esetről ugyanis, amikor Burján Csaba egy hosszúra nyúlt kínai repülőtéri várakozás közben,a. reptér túlzsúfoltságát bemutatni akarva Kínát becsmérlő bejegyzést tett közzé az egyik közösségi oldalon. A PSN Zrt. csapatban olimpiai bajnok, és ezzel történelmet író pécsi gyorskorcsolyázója az eset után törölte a bejegyzést, és elnézést kért. Bánhidi Ákos csapatvezető azonnal „hazarendelte” Burjánt a sanghaji világkupa-viadalról, ahol már nem is versenyezhetett. A botrányt tetézte, hogy a magyar csapat kínai edzője rasszizmust emlegetett és benyújtotta a lemondását.

A pécsi olimpiai bajnok, Burján Csaba túllőtt a célon a Távol-Keleten

A Nemzeti Sport most azt írta, hogy ugyan a fegyelmi döntés még nem született meg Burján Csaba ügyében, tekintve azonban, hogy az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó már több mint egy hónapja nem látogathatja a válogatott edzéseit, immár gyakorlatilag biztosan kijelenthető, hogy nem léphet jégre a debreceni Európa-bajnokságon január 24. és 26. között.

Pedig a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség elnöksége néhány órával az eset után meg is indította a fegyelmi eljárást asportoló ellen. Az eljárás azonban mind a mai napig nem zárult le, a fegyelmi döntés nem született meg – az a Nemzeti Sport értesülései szerint a jövő hétre várható.

„Burján Csaba a fegyelmi eljárás megindításától kezdve nem látogathatta a válogatott edzéseit, így bár azt nem tudhatjuk, hogy a grémium végül milyen döntést hoz az ügyében, az kijelenthető, hogy az olimpiai bajnok nem indul a debreceni kontinensviadalon” – jelentette ki Telegdi Attila, a MOKSZ gyorskorcsolya-ágazatának sportigazgatója.

Azt is írják, hogy Csang Csing Lina vezetőedző viszont az elmúlt hetekben is edzett a válogatottal a jégen, habár az ő ügyében sem született döntés, ti. a kínai tréner lemondását a MOKSZ elnöksége nem fogadta el, tárgyalásokat kezdeményeztek az edzővel, amik még nem zárultak le. Az edző így folytatta munkáját, és ott lesz a csapattal Debrecenben is, de azt ma még nem tudni, hogy a verseny alatt ő lezs-e ott a palánknál a sportolók mellett, vagy helyettesítik.

A magyar gyorskorcsolya csapat vasárnap délelőtt indul útnak Debrecenbe, de valószínűsíthető, hogy Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Krueger Cole és Varnyú Alex, valamint Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Lockett Deanna, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka képviselheti a magyar színeket, írja az NS.

KategóriákPOP