Elképesztő erejű vihar söpört át Baranyán pénteken délután, rövid, de annál intenzívebb volt, ami sok munkát adott a tűzoltóknak is, a vasúti közlekedésben pedig komoly fennakadásokat okozott a pécsi fővonalon.

A cikk a hirdetés után folytatódikTöbben is azt írták, hogy értik, hogy a vihar miatt fennakadás volt, de az, ami történt, még így is nehezen érthető, több, mint két órát késtek ugyanis a hivatalos menetrendhez képest az utasok, és közben vonatpótló buszokat is igénybe kellett venni a Budapest-Pécs közti vonalon, sőt voltak többen is, akik még a vonatpótló buszokkal is csak Szentlőrincig jutottak el, onnan Pécsig az eredetileg tervezetthez képest alternatív módon oldották meg a Pécsre jutást.

„A péntek délutáni órákban a déli országrészen átvonult vihar jelentős károkat okozott a Budapest-Pécs vonal Bükkösd és Szentlőrinc közötti szakaszán. A felsővezetékre és a vasúti pályára több helyen fák dőltek, melyek eltávolítása hosszabb időt vesz igénybe. A Budapest-Pécs vonalon, a Dombóvár-Pécs szakaszon utazóknak jelentősen, akár 1-2 órával hosszabb eljutási idővel kell számolniuk” – számolt be a hírről internetes oldalán a MÁV.

Azt is írták, hogy 20 órától újraindulhatott a forgalom Bükkösd és Szentlőrinc között, de pénteken késő estig továbbra is késésekre kell számítani a Mecsek IC-knél, valamint a Dombóvár-Pécs szakaszon közlekedő személyvonatoknál, a menetrend pedig csak fokozatosan áll majd helyre a pécsi fővonalon.

Mindezek miatt a Budapest és Pécs közötti Mecsek InterCity-k, valamint a Dombóvár-Pécs közti személyvonatok csak Bükkösdig közlekedtek, illetve onnan is indultak, így a szerelvényfordulók miatt nagyobb késések is előfordultak. Bükkösd és Szentlőrinc között pótlóbuszokat közlekedtettek, melyek folyamatosan indultak, a vonatokhoz nem csatlakoztak. Szentlőrinc és Pécs között a Pannónia InterRégiókkal, a Barcs és Pécs közötti személyvonatokkal, valamint a Volánbusz járataival lehetett utazni, melyeken a megváltott eredeti vasúti jegyek és bérletek érvényesek voltak (21 óráig).

KategóriákPOP