A pécsi Fidesz is megszólalt a Zsolnay-gyár ügyében, szerdán este, nem sokkal ezelőtt sajtóközleményt juttattak el szerkesztőségünkhöz. A sajtóközleményt változtatás nélkül közöljük lejebb, előljáróban de annyit mindenképpen elmondunk róla, hogy a Kúria ítélete nem mai, ez a közlemény „sajtóhibája”. A tegnapi ítéletre a városháza ma adott ki közleményt, a Fidesz pécsi városházi frakciója erre reagált. Azt előre elmondjuk, hogy a Ledina Kerámiáról, az átcsábított dolgozókról, a Zsolnay-einstand kísérletéről nincs szó a közleményben, de a Ledina Kerámia tulajdonosváltásairól, s a jelenleg éppen nemzetközi körözés alatt álló utolsó Ledina-tulajdonosról sincs.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A közleményben a Fidesz pécsi közgyűlési frakciója utal arra, hogy az ő véleményük szerint a 300 milliós tőkejuttatás nem történt meg Najariék trükkjével, ahogyan ezt az elsőfokú bíróság is látta, de természetesen tudomásul veszik a jogerős ítéletet

Megjegyzés: Bizony, van, hogy a tapasztaltabbaknak és idősebbeknek kell tanulniuk a fiatalabbaktól és tapasztalatlanabbaktól. Természetesen Orbán Viktorra (és a kormányra) utalunk, aki a gyöngyöspatai roma diákoknak, jogerős bírósági döntéssel megítélt kártérítésről szóló határozatot szeretné megváltoztatni, erősen bírálva a bíróságot. Jobb helyeken a törvényhozó hatalomtól a bírói hatalom teljesen elkülönül, és komoly következményei vannak a másik hatalmi ág ilyen szinten való bírálatának.

A fideszes közleményben az is olvasható, hogy „a balliberális városvezetés tagjai minden alkalmat (ezt az ítéletet is) megragadnak arra, hogy belerúgjanak elődeikbe, és eltereljék a figyelmet az általuk, a városházán tapasztalható káoszróla sorozatos elbocsátások, valamint az újabb és újabb ügyetlen átszervezési kísérletek miatt.

A pécsi FIDESZ-frakció sajtóközleménye: 

„Nyilatkozat és válasz a Zsolnay-per kúriai ítéletével kapcsolatban

Tisztelt Pécsi Polgárok!

A Kúria által a mai napon a Zsolnay-perben hozott ítéletével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk.

A városházi kárörvendő, hangulatkeltő nyilatkozattal ellentétben a mi álláspontunk szerint kárnak minősül az, amennyiben valaki egy szerződésben 300 milliós tőkejuttatást vállal annak érdekében, hogy vele a szerződést megkössék, de utóbb ennek nem tesz eleget. Elsőfokon a bíróság ezzel egyetértett, hiszen ott az önkormányzat pernyertes lett. A Kúria mostani döntését azonban tudomásul kell venni, az ott eljárt bírói tanács tagjai valamiért másként látták az ügyet, bár az ítélet szövege, pontos indokolása egyelőre nem ismert. Ez az ügy és a kúriai ítélet tárgyilagos értékelése. 

Sajnáljuk azonban, hogy a balliberális városvezetés tagjai ahogy minden alkalmat, úgy ezt az ítéletet is megragadva igyekszik belerúgni elődeikbe és kommunikációs offenzívával próbálják elterelni a figyelmet arról az általuk teremtett káoszról, ami a városházán tapasztalható a sorozatos elbocsátások, valamint az újabb és újabb ügyetlen átszervezési kísérletek miatt.

A pécsiek azt szeretnék tudni, hogy mi az igazság például a POSZT és a Pride ügyében? Hogy milyen konkrét lépéseket kíván a koalíció tenni az idei évi költségvetés biztosítására? Eddig ezekről a közeljövőben valóban fontossá váló ügyekről azonban mindössze a félrebeszélés és a hallgatás a válaszuk.

Pécsett, 2020 .02. 26. napján

FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Pécsi Frakciója”

Címkék:
KategóriákMETÁL