Az Emberség-díjra várják a jelöléseket, a kategóriagyőztesek 100 ezer forintot kapnak. Az esemény és a díj fővédnöke Köles Ferenc és Veiszer Alinda lesz.

A cikk a hirdetés után folytatódikA korábbi, fideszes városvezetés hecckampányt indított a pécsi Emberség Erejével Alapítvány ellen, aminek csúcsa egy, a szervezetet megbélyegző határozat elfogadása volt. Ezzel bíróságra is mentek, ami Pécs Megyei Jogú Önkormányzatát 250 ezer forint sérelemdíj fizetésére kötelezte az alapítvány személyiségi jogainak megsértése miatt. Az alapítvány képviselői – a legalább részben – nyertes pert követően már bejelentették, hogy mire költik ezt a pénzt, most ezt az ígéretet váltják be.

Mi ez a díj?
Olyan embereket és szervezeteket szeretnének díjazni, akiknek fontosak az Emberség Erejével Alapítvány értékei, tehát munkájukat a közösség, a nyitottság, a cselekvés, az autonómia, az állampolgári öntudat és az emberi méltóság szellemében végzik.

Kit lehet jelölni?
Baranya, Somogy vagy Tolna megyében élő magánszemélyt, itt működő informális közösséget, civil szervezetet lehet. A jelölt nem lehet politikai pártokhoz kötődő tevékenységet végző magánszemély és közösség.

Meddig lehet jelölni?
Február 29-ig, az Emberség Erejével weboldalán keresztül. A jelölést indokolni is kell.

Ezután mi történik?
A beérkezett jelöltek közül az Emberség Erejével Alapítvány kuratóriuma választja ki azt az 5-5 jelöltet kategóriánként, akiket nyilvánosan is bemutatunk. Közülük az alapítvány munkatársai, önkéntesei, felügyelő-bizottsági tagjai, a díj védnökei és partnerei szavazatai alapján választjuk ki a díjazottakat. Az Emberség-díjat 2020. március 21-én, az alapítvány születésnapján adják át, díjátadó est keretében.

Mit lehet nyerni?
A kategóriák díjazottjai egyszeri, 100 000 forintos pénzdíjazásban részesülnek.

Az Emberség-díj 2020 védnökei: Köles Ferenc és Veiszer Alinda

Itt lehet jelölni

Itt még több információ található a díjról

Az Emberség-díj 2020 médiapartnere a Szabad Pécs.

KategóriákMETÁL