?Kik azok az érintett közszereplők, akiket a holland ügyészség megnevezett a TÜKE Busz Zrt. 2015. évi buszbeszerzésével összefüggésben indult nyomozásban?? – ezt a kérdést tette fel Tóth Bertalan Polt Péternek. És a legfőbb ügyész válaszolt is. Az ügyről ITT és ITT írtunk részletesen.

A cikk a hirdetés után folytatódikPolt Péter válasza a következő volt

 

?A Baranya Megyei Főügyészség az eljárás során jogsegélykérelemmel élt a holland igazságügyi hatóságok felé, a jogsegélykérelem teljesítésének iratai a holland hatóságoktól 2017. október 26. napján érkeztek meg az ügyészségre. Az ügyben eljáró nyomozó hatóságként a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatósága jelölte ki, 29000/13193-1/2017.ált. számú határozatával. Az ügyben ?érintett? személyekről nincs módomban tájékoztatni Képviselő Urat, a nyomozás során gyanúsítotti felel ősségre vonás eddig nem történt, és közjogi tisztség betöltésén alapul ó mentességet élvező személy mentelmi jogának felfüggesztése iránti indítvány igénye sem merült fel. Az elvégzett és a tervezett nyomozati cselekményekről a nyomozás érdekeire tekintettel tájékoztatás nem adható .?

 

 

Polt Péter az ország legtürelmesebb főnöke és embere, bizonyos ügyekben. A nyomozást 2016 novemberében rendelte el a főügyészség, majd 2017 októberében jelölték ki a Fejér megyei rendőröket a nyomozás lefolytatására.

KategóriákMETÁL