Ugyanakkor most valószínűsíthető, hogy emberi “beavatkozás”, vandalizmus történhetett, az egykori, most felújítás alatt álló Aranyhajó Fogadó tulajdonosa legalábbis ezt gondolja.

A cikk a hirdetés után folytatódikAmi mellett azt is elmondta vasárnap délelőtt a Szabad Pécsnek, mivel egy lapunknak küldött friss olvasói fotót látva rákérdeztünk arra, mi történhetett, hogy a Király utcában, a történelmi belvárosban a kordon típusa és annak rögzítési módja is behatárolt. Ugyanakkor most biztos abban, hogy nem hibáztak, és szó sincs olyasmiről, hogy “még egy kordont sem tudnak rendesen felállítani” – mivel lehetnek, akik ezt gondolják ha ezt meglátják.

Ráadásul az Aranyhajónál az elmúlt hetekben két baleset is történt, az emlékezetes állványledőlés, amelynél isteni csodának köszönhető, hogy nem történt tragédia, majd nem sokkal később törmelék zúdult két emelet magasból az építési területre, sőt azon túl is, a Király utcára is jutott belőle – és amely után nyomozás is indult.

Czéh-Tóth Márk, az Aranyhajó Fogadó (újbóli megnyitásakor már Nick Hotel) és a mellette álló Palatinus Hotel tulajdonosa azt is elmondta, hogy gondolkodnak azon, ezt a mai esetet is figyelembe véve, hogy a munkaidő utáni állandó őrzést is biztosítani fogják az építési területen. Elnézést kért az újabb kellemetlenségért, természetesen amint lehet a leggyorsabban visszaállítják az eredeti állapotot. Kérdésünkre azt is elmondta, hogy tudomásuk vették, hogy a pécsi önkormányzat vizsgálatot indított az építkezéssel kapcsolatban a közelmúltban történt balesetek miatt, állnek elébe természetesen és mindenben együttműködnek.

Videó: Így dőlt a Király utcára és az éttermi teraszra az építési állvány

KategóriákMETÁL