Horvátországban is megjelent a koronavírus, ezért a pécsi önkormányzat is megtette az első, konkrét lépéseket a felkészülés érdekében. MIndezt sajtóközleményben jelentették be szerdán. A városháza a Szabad Pécshez is eljuttatta mai közleményét.

A cikk a hirdetés után folytatódikTöbbek között kézfertőtlenítőket szereznek be a pécsi önkormányzati többségi tulajdonban álló gazdálkodó szervezetek, amit az oda látogatók és a dolgozók is használhatnak. Pénteken reggelre pedig külön egyeztetésre hívta a legfontosabb helyi szereplőket a városházára Pécs polgármestere.

A közlemény, szó szerint

„Mivel a koronavírus Magyarország határainál is megjelent, Pécs önkormányzata időszerűnek látta, hogy megtegye az első konkrét lépéseket a felkészülés érdekében.

Az első intézkedések között arról rendelkezett a városvezetés, hogy a városi cégek, intézmények megfeleljenek a higiéniai elvárásoknak. Ennek értelmében az önkormányzat gazdálkodó szervezetei szerda délelőtt megkezdték azoknak a kézfertőtlenítőknek a beszerzését, amelyeket az oda látogató pécsi polgárok és az ott dolgozók használhatnak majd.

Péntek reggelre Pécs polgármestere megbeszélésre hívta mindazon hatóságok és intézmények képviselőit, amelyeknek egy esetleges vírus megjelenésekor szerepe lehet. Péterffy Attila a baranyai megyei kormánymegbízottat, a megyei tisztifőorvost, a PTE, annak Klinikai Központja, a katasztrófavédelem és a rendőrség képviselőit hívta meg az egyeztetésre.  

A városvezetés a különböző szervek, hatóságok munkájának koordinációjában és a későbbiekben megvalósítandó intézkedések végrehajtásában is aktív részt vállal. Pécs önkormányzata minden rendelkezésére álló eszközt megragad a pécsiek folyamatos és pontos tájékoztatása érdekében ebben a témában is. 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”

KategóriákMETÁL