A koronavírus járvány miatt a pécsi önkormányzat a hét közepén megtette az első lépéseket, fertőtlenítő folyadékot adagoló automatákat kezdtek felszerelni az önkormányzati intézményekbe. Ma az egyetem és hatóságok vezetésével egyeztettek a város új vezetői, ennek eredményéről adtak ki közleményt.

A cikk a hirdetés után folytatódikMivel már a szerdai, a koronavírus járványról kiadott első pécsi önkormányzati közleményben is benne volt, hogy pénteken reggel egy nagyobb egyezetetésre készülnek Péterffy Attiláék az érintett hatóságokkal, a Szabad Pécs ma rákérdezett arra, hogy kaphatunk-e tájékoztatást arról, mi is történt, mi hangzott el az egyeztetésen, és megtörtént-e úgy, ahogyan eltervezték.

Nem a kérdésekre kaptunk választ, hanem egy, a sajtóközleményt küldtek körbe a sajtónak arról, mi is történt. (Nyilvánvalóan lehetett tervben a sajtóközlemény kiadása is, ugyanakkor erre előzetesen nem kaptunk jelzést, hogy válasz helyett erre klszüljünk.)

A közleményt azonban a téma fontosságára tekintettel változtatás nélkül közöljük.

„Tekintettel arra, hogy a koronavírus a szomszédos országokban is megjelent, Pécs város vezetése a mai napon áttekintette az érintett hatóságokkal és a Pécsi Tudományegyetem képviselőivel a kialakult helyzetet. Mind a hatóságok, mind az egyetem teljes körű tájékoztatást nyújtottak az önkormányzat felé az általuk végzett tevékenységről, amelynek fókuszában a megelőzés áll.

Ennek értelmében arra kérjük Pécs lakosságát, hogy fokozottan figyeljen a higiénére. Pécs önkormányzatának cégei és intézményei ezt segítendő fertőtlenítő folyadékot adagoló automatákat szereltek, illetve szerelnek fel az általuk üzemeltetett forgalmasabb helyiségekben. Ezek használata és a higiénés tanácsok megfogadása azért is hasznos, mert bár a koronavírus nincs jelen sem Pécsett, sem az országban, ezek az influenza és más fertőző betegségek megelőzésében is segítséget nyújtanak.

Pécs önkormányzata folyamatosan nyomon követi a koronavírussal kapcsolatos információkat, az érintett szervek tevékenységét, a lakosságot pedig folyamatosan és precízen tájékoztatja a fejleményekről és esetleges teendőkről. A lakosság számára is azt javasoljuk, hogy a vírussal kapcsolatban megbízható, hivatalos forrásokból tájékozódjon, és mindenekelőtt a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lévő információkat, szakmai tájékoztatókat kísérje figyelemmel.”

KategóriákMETÁL