Már eddig is több oldalát megismerhettük a kerékpáros pécsi holland aktivistának. Wintermans volt a korábbi remek civil kezdeményezés, a Tulipécs kitalálója, és az EKF-városok “biciklise” is, sőt láttuk kormányellenes és a propaganda sajtó elleni tüntetést is szervezni és levezényelni. Wintermans azonban most ezekhez képest is új dologgal készül. Mégis olyan lesz, ami nagyon is illik hozzá.

A cikk a hirdetés után folytatódikRendhagyó tárlatvezetést tart holnap Simon Wintermans, a már eddig is sokak által ismert pécsi holland, akinek most egy “új” oldalát ismerhetjük meg. Ugyanis most, mint tárlatvezető és művészettörténész fog szerepelni az m21 Galéria Állapotfelmérés című kiállításán. Wintermans egésuzen pontosan holnap, csütörtökön este hat és nyolc közt beszél majd a kiállított művekről..

Wintermansról talán kevesen tudják, hogy végzettségét tekintve művészettörténész (sőt, emellett még közgazdász is), és elsősorban Van Gogh és Rembrandt szakterülete (mondjuk, ez egy holland művészettörténésztől kevésbé meglepő).

Mielőtt Wintermans Pécsre költözött volna, két évig az amszterdami Van Gogh Múzeumban dolgozott. A csütörtök esti tárlatvezetésen megtudhatjuk, ő hogyan látja a hazai és a baranyai képzőművészetet, és mit tart igazán jónak és fontosnak a baranyai művészek nem mindennapi kiállításában. És Wintermanst ismerve azt is biztosan megtudhatjuk majd, hogy mi az, amit kevésbé.

Az egészen biztos – ezt a Szabad Pécsnek is megerősítette –, hogy holnap estére több meglepetéssel is készül a szubjektív tárlatvezetésre. Ami miatt nem lesz drágább a kiállítás megtekintése, viszont belépőt (természetesen) most is kell majd váltani. A jegyárak, nem túlzás, a megfizethető/mérsékelt árkategóriában vannak: a felnőttek 700, a nyugdíjasok és a diákok 500 forintért vehetnek belépőt.

A Zsolnay-negyedben, az m21 Galériában lévő Állapotfelmérés című kiállítás (a tárlatot ajánló cikkünket itt olvashatják) baranyai és pécsi művészek közös tárlata – március 22-ig látogatható.

KategóriákJAZZ