Magánéletről, politikáról, sárdobálásról, árkokról, jobb- és baloldalról, na és persze az LMP-n túl a Fideszről és Orbánról, vagy éppen arról is szó volt, hogy Ungár Pétert rendszeresen vádolják azzal, hogy Fidesz-ügynök. És, hogy ami Ungárt biztosan nem érdekli a politikában, az a pénz, mert arra nem szorul rá, de ez sok esetben szerinte nagyon fontos előny is. Habár az szerinte egyáltalán nem jó, hogy néha éppen ez kell ahhoz, hogy normálisan működjenek a dolgok politikusként.

A cikk a hirdetés után folytatódikMég az elmúlt egy-másfél év történései után is bátran állítható, hogy akár hetekkel, hónapokkal ezelőtt sem fogadtak volna arra sokan, hogy valaha is látunk egy olyan videót, amelyben Vona Gábor és Ungár Péter kedélyesen beszélgetnek egymással – nem hogy pár évvel ezelőtt.

A profi politizálással felhagyó Vona Gábor, mint sokan tudhatják, vloggernek állt. Az egészen biztos, hogy ez az interjú, nem is csak a fentiek miatt az eddigi egyik legérdekesebb videója a Jobbik egykori elnökének és korábbi miniszterelnök-jelöltjének.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője egyebek közt beszélt arról, hogy miért és milyen körülmények után vállalta fel nyíltan homoszexualitását. Hogy pragmatikus politikusnak tartja magát. Hogy nem ő fogja a legkeményebb, leginkább gyújtó hangú beszédeket tartani, de elsimítani ügyeket, kompromisszumokat kötni már sokkal jobban tud.

Szerinte az LMP sok hibát vétett, de nem annyit és nem mindig azokat, amikkel vádolják és vádolták őket. A kampány nem volt elrontva, és volt, több olyan dolog is, amiben igazuk volt, de sokak számára ez csak később derült ki, merthogy az idő igazolta azt csak végül. De a párt, bármit és bárhogyan is mondtak, sok tekintetbnen nem volt már hiteles, amit nagy részt maguknak is köszönhettek. Sok esetben nem is érdekelte az embereket, hogy mit mondanak, de még ezzel együtt is jó eredményt értek el. És szerinte van még visszaút felfelé, amiben a Párbeszéddel való esetleges újbóli kapcsolatnak lehet szerepe.

Az önkormányzati választáson szerinte felbomlott a centrális erőtér, ezért nem csak az LMP-t, hanem az LMP-n keresztül és mellett a teljes ellenzéket is újra kell építeni. Akkor is, ha van két erős ellenzéki párt, mert ők egyedül is, de ketten is kevesek ahhoz, kevesen vannak ahhoz, hogy 2022-ben váltás legyen.

De mindez tényleg csak néhány érdekes momentum(!) a videóból. Valóban érdemes megnézni a teljes műsort, segítünk is ebben, itt van alul belinkelve.

KategóriákPOP