Tíz százalékkal nőtt a fertőzött személyek száma Magyarországon. Sajnos az elhunytaké is, ami jelen esetben egy főt jelent. Eddig 245 milliárd forintba került a védekezés.

A cikk a hirdetés után folytatódikÚjabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 343-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb idős, krónikus alapbetegségekkel küzdő beteg.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 343 fő. Közülük 329 magyar, 10 iráni, 2 brit, 1 kazah és 1 vietnámi állampolgár.

Mostanáig 245 milliárd forintot költött a kormány a költségvetésből a járvány elleni védekezése, ezt Varga Mihály pénzügyminiszter mondta a közösségi oldalára pénteken feltöltött videójában.

A miniszter szerint a gazdaságvédelmi intézkedések csaknem 90 milliárd forintot hagytak a magyar gazdaságban, járványügyi eszközbeszerzésekre pedig 157 milliárd forint jutott.

A pénzügyi akciócsoport azon dolgozik – mondta Vaga Mihály –, hogy a vírus által előidézett helyzethez igazítsa a költségvetést, és folyamatosan rendelkezésre álljon a szükséges fedezet. A kormány hétről hétre hoz új döntéseket, hogy az eddig elért eredményeket aktív gazdaságpolitikával védje, így hamarosan további gazdaságvédelmi intézkedések következnek.

KategóriákMETÁL